Sunday, May 28, 2023

Felicitări pentru comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul sărbătorii de Pesah. Video

Recomandare:

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis felicitări pentru comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul sărbătorii de Pesah.

Șefa statului R. Moldova a felicitat comunitatea evreiască din țara sa, cu prilejul sărbătorii de Pesah și s-a întâlnit cu reprezentanții comunității.

Președinta Maia Sandu a felicitat, astăzi, comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul sărbătorii de Pesah și s-a întâlnit cu reprezentanții comunității evreiești din țara noastră.

La discuțiile cu șefa statului vecin au fost prezenți Alexander Bilinkis, președintele comunității evreiești și Aliona Grossu, directoarea comunității evreiești.

Cu ocazia Paștelui Evreiesc, Președinta Maia Sandu le-a adresat sărbătoriților un mesaj de felicitare:

„Dragi membri ai Comunității Evreiești din Republica Moldova, Pesah-ul este una dintre cele mai importante sărbători pentru poporul evreu, aceasta simbolizând libertatea, marele exod din Egipt și eliberarea de sclavie în tradiția evreiască. Pesah-ul este, de asemenea, sărbătoarea primăverii, o perioadă de reînnoire și de noi începuturi”, a spus șefa statului în urarea sa.

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că poporul evreu a parcurs un drum lung și anevoios în istoria sa, trecând prin încercări grele:

„Provocările timpurilor noastre ne îndeamnă să dăm un exemplu de omenie, solidaritate și să învățăm din lecțiile trecutului. Fie ca această sărbătoare să vă să aducă pace și fericire! Pesah fericit! A Freilichen Pesach! Hag Pesah Sameah!”

Șefa statului moldovenesc a fost felicitată la rândul său de către membrii comunității cu ocazia Paștelui Evreiesc, aceștia oferindu-i în dar matza, vin coșer și o carte de bucate evreiești.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img