Saturday, June 3, 2023

Fără măști în mijloacele de transport în comun din Spania începând cu 8 februarie

Recomandare:

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a confirmat marți, 7 februarie 2023, că începând de miercuri, 8 februarie, nu mai este necesară obligativitatea folosirii măștilor în mijloacele de transport în comun.

Ministrul a făcut anunțul la începutul lunii, dar a trebuit să aștepte ca modificarea să fie publicată în buletinul guvernamental înainte de a intra în vigoare.

Schimbarea înseamnă că, începând de mâine, nu va mai fi necesară purtarea măștilor în avioane, autobuze și trenuri, deși toată lumea își păstrează dreptul de a face acest lucru. Cu toate acestea, măștile rămân obligatorii în centrele de sănătate, spitale și farmacii.

Inițial planificată pentru luna martie, guvernul a decis că, în ansamblu, cerința ar putea fi ridicată mai devreme, odată ce principalul risc a trecut.

Acest punct de vedere a fost susținut de Fernando Simón, directorul Centrului de Coordonare a Alertelor și Urgențelor Sanitare din cadrul Ministerului Sănătății (CCAES), care a declarat că utilizarea în continuare este ilogică.

Acesta a spus că acest lucru se datorează faptului că oamenii nu sunt obligați să poarte măști în alte situații care ar putea duce la fel de ușor la răspândirea virusului.

Spania este ultima țară care a eliminat această obligație, aliniindu-se astfel la restul Europei.

Mulți se vor bucura de faptul că și în Spania, în sfârșit, va fi eliminată obligația de a purta o mască în transportul public.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img