Saturday, June 3, 2023

Faceți cunoștință cu Bogor, elefantul pe cale de dispariție. Foto

Recomandare:

Echipele de specialiști în conservare de la Selwo Aventura din Estepona și de la Zoo Aquarium Madrid, Spania, se pregătesc de luni de zile pentru a transfera puiul de elefant.

Bogor, primul mascul din Programul pentru specii pe cale de dispariție care s-a născut în 2016, va locui în Satul Central, unde trăiesc deja împreună elefanții adulți Tima și Jangoli.

Pentru sosirea sa, echipa de conservare a amenajat o instalație cu tot confortul pentru noul venit: un dormitor separat, o zonă de pajiște și elemente și mobilier adaptate la nevoile speciei.

În prezent, faimosul elefant are 10 ani și cântărește aproximativ 2.600 de kilograme.

Alberto Martín, directorul Selwo Costa del Sol, a confirmat: "Având în vedere complexitatea unui transfer de aceste caracteristici, colaborarea dintre cele două parcuri a fost vitală".
"Logistica transportului unui animal de această mărime necesită luni de pregătire și o coordonare și o muncă de echipă absolută între Zoo Aquarium Madrid și Selwo Aventura, noua casă a acestui animal formidabil", a adăugat managerul Alberto.

Despre Costa del Sol

Costa del Sol căreia i se mai spune și “Coasta Soarelui” este o regiune din sudul Spaniei, în comunitatea autonomă Andaluzia.

Ea cuprinde orașele și comunitățile de coastă de pe litoralul provinciei Malaga și partea de est a Campo de Gibraltar din Cadiz.

Alcătuită în trecut doar dintr-o serie de mici așezări pescărești, regiunea este astăzi o destinație turistică de renume mondial.

Costa del Sol este situată între două regiuni de coastă mai puțin cunoscute, Costa de la Luz și Costa Tropical.

Costa del Sol se întinde de la municipalitatea La Línea de la Concepción, în vest, până la Nerja, în est, acoperind aproximativ 150 de kilometri de coastă.

Termenul Costa del Sol a fost inventat la începutul secolului al XX-lea de Rodolfo Lussnigg pentru a promova linia de coastă din Almería, potrivit unui site informativ.

Până la sfârșitul anilor 1960, a fost folosit cu referire la întreaga coastă mediteraneană din estul Andaluziei.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img