Tuesday, June 6, 2023

Expoziție temporară. Culoarea timpului pe hartă. Genu Berlo

Recomandare:

Vineri, 24 martie 2023, are loc o expoziție temporară, inedită. Denumirea este semnificativă: Culoarea timpului pe hartă iar autor este Genu Berlo. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită vineri, 24 martie 2023, la ora 17:30, la vernisajul expoziţiei lui Genu (Eugen) Berlo, intitulată „Culoarea timpului pe hartă”, proiect curatoriat de Călin Nicolae Vasilescu.

Eveniment: 25 martie – 25 iunie 2023

Artistul expune o serie de picturi ce interpretează într-o manieră personală hărți aflate în patrimoniul muzeului.

Expoziţia este deschisă în perioada 25 martie – 25 iunie 2023, iar programul de vizitareeste de miercuri până duminică, orele 10:00 – 18:00.

Preț bilet: 5 lei; accesul la vernisaj este gratuit.

Ce reprezintă acest proiect expozițional

Acest proiect expozițional este un experiment interpretativ de juxtapunere a rezultatelor practicii cartografice cu cele ale practicii picturii în ulei pe pânză, în scopul relevării aspectelor marginalizate în cadrul ambelor domenii.

Ceea ce încearcă sa lase deoparte cartograful sau ce încearcă să ascundă pictorul devine un teritoriu comun al ambelor discipline: perceperea timpului ca o dimensiune măsurabilă în dorințe. 

Alăturarea vizuală a picturii și hărții urmărește dezvăluirea unor noi structuri semantice, prin provocările încrucișate și reciproce născute din alăturarea lucrărilor de pictură și a celor cartografice. 

Ambele practici plănuiesc să „cucerească” un anumit teritoriu și, deși intenția diferă,  întotdeauna rămâne un rest imposibil de eliminat.

Acest experiment caută să identifice produsul rezidual al ambelor practici, dezvăluind nevoia camuflată a omului de a găsi de fapt metode de cartografiere a timpului – nu durata oarbă, măsurată matematic și omogen, ci a timpului care măsoară dorințele noastre, și pe care nu-l putem percepe decât atunci când suntem conduși de dorință.

Despre autorul expoziției și curatorul ei

Genu (Eugen) Berlo (n. 1975) este un artist ce activează în România și Statele Unite ale Americii. A studiat Matematica, Arhitectura și Artele plastice. Lucrările sale de pictură și  grafică reflectă fascinația pentru linie, culoare, spațiu și complexitatea relațiilor pe care acestea le generează.

Călin Nicolae Vasilescu (n. 1977) a studiat Psihologia la București și Artele plastice la Montreal și Londra. Dintre colaborările sale în calitate de curator menționăm expoziția lui Răzvan Anton, Mnemonics, GAEP Gallery, 2015 și expozțiția grupului n+1, For Export Only, VIMANA Gallery, 2022.

Informațiile au fost transmise redacției noastre de către Echipa Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Peste 8.000 de plângeri după ce s-a spus că balconul regal a fost “teribil de alb” la Încoronarea regelui Charles

Iată așa, taberele sunt împărțite și de această dată. Să ne amintim că în timpul transmisiunii televizate de ITV...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img