Saturday, June 3, 2023

Aparatele de curățare care ne pot ajuta să economism apă, energie și timp există. Foto

Recomandare:

Există aparate de curățare ce pot economisi cu până la 90% consum de apă, 30% energie utilizată și 100% timp investit ?

Iată despre ce este vorba mai exact.

Curățenia de primăvară există. Și poate fi mai eficientă și mai durabilă prin utilizarea aparatelor potrivite.

Opinia specialiștilor

Unele aparate de curățare pot reduce consumul de apă cu până la 90%, conform specialiștilor Kärcher. Mai mult, consumul energiei electrice poate fi redus chiar și cu 30% în procesul curățeniei de primăvară.

Aparatele de curățare precum aparatele de spălat cu presiune, aspiratoarele de geamuri sau mopurile electrice, contribuie la un proces de curățare sustenabil, prietenos cu mediul.

Comparativ cu produsele clasice (mop cu găleată, lavete, detergenți toxici), acestea reduc cantitatea de resurse utilizate și contribuie la o curățare responsabilă a casei și grădinii.

Mopurile electrice

Acestea folosesc cu până la 90% mai puțină apă, comparativ cu mopurile clasice.

Comportamentul responsabil față de mediu al consumatorilor s-a schimbat mult în ultimii ani, aceștia fiind mult mai atenți ca alegerile pe care le fac să fie prietenoase cu mediul.

În materie de curățare a interiorului casei, recomandarea specialiștilor Kärcher este de a utiliza un mop electric, care va ajuta consumatorul să economisească cu până la 90% consumul apei utilizate, comparativ cu mopul clasic.

Inteligența artificială (AI) și în curățenie

Aspiratoarele cu AI oferă 100% economie de timp pentru curățarea podelelor.

Inteligența artificială continuă să își demonstreze beneficiile și nu ocolește industria aparatelor de curățat. Datorită noilor tehnologii, curățarea prafului de pe podele poate fi 100% autonomă, un beneficiu în special pentru zonele urbane, unde cantitatea de praf este foarte mare.

Detectarea prafului, navigația LiDAR sau funcția de detectare a obiectelor cu ajutorul AI au dat cu siguranță curățeniei o altă definiție. Cu ajutorul laserului dual și al camerei AI, robotul detectează obiectele mici, care sunt la un nivel prea jos pentru LiDAR (covoare, pantofi, șosete, cabluri). Prin navigația cu laser LiDAR, roboții fac un plan al casei, iar apoi aspiră și spală podelele în mod autonom, oferind un câștig de 100% în termeni de timp investit”, spune Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România.

Și pentru geamuri

Aspiratoarele pentru geamuri pot curăța până la 100 de geamuri cu o singură încărcare a bateriei.

Consumul de energie poate fi redus prin utilizarea unor aspiratoare pentru geamuri, spun specialiștii Kärcher. Acestea pot curăța până la 100 de geamuri, printr-o singură încărcare a bateriei și oferă o spălare de trei ori mai rapidă decât accesoriile obișnuite.

Beneficii

Aparatele de spălat cu presiune economisesc aproximativ 80% din apă datorită performanței ridicate de curățare.

Și pentru exteriorul casei, resursele pot fi limitate prin utilizarea echipamentelor potrivite, spun specialiștii Kärcher. Aparatele de spălat cu presiune reduc consumul apei cu până la 80%, demonstrând performanță ridicată și în ceea ce privește economia de energie electrică.

Irigarea grădinii cu pompe de suprafață cu amplificare a presiunii scade consumul energiei cu până la 30%.

Irigarea cu furtunul sau cu pompele clasice nu ține cont de debitul și de consumul apei utilizate. O pompă de amplificare a presiunii va oferi putere maximă, astfel încât, pentru același debit de apă, motorul va necesita mai puține turații decât pompele de grădină tradiționale. Acest lucru va duce la un consum de energie redus cu până la 30%.

Detergenții sustenabili reduc poluarea apelor uzate, iar ambalajele acestora contribuie la reducerea emisiilor de carbon și a utilizării plasticului.

Împreună cu aparatele de curățare dedicate diferitelor tipuri de suprafețe, consumatorul responsabil poate contribui substanțial la reducerea poluării apelor uzate, a emisiilor de carbon și a utilizării plasticului prin folosirea detergenților sustenabili.

Acest lucru este datorat utilizării conștiente a agentului de curățare, precum și a detergenților obținuți prin alegerea unor compuși biodegradabili și a unor materii prime naturale și regenerabile.

Dacă înainte curățenia de primăvară presupunea un consum mare de resurse – timp, apă, energie, inovația aparatelor de curățare, precum și a detergenților utilizați împreună cu acestea poate reduce acum la mai mult de jumătate consumul resurselor.

Informațiile au fost transmise de colegii de la MSL The Practice.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img