Saturday, June 3, 2023

Exclusiv. Victoria Bank cumpără BCR Chișinău

Recomandare:

Potrivit unei informații venite pe adresa redacției noastre, BCR ne anunță că Victoria Bank cumpără filiala din Chișinău. Clienți ai băncii sunt și foarte mulți cetățeni români, rezidenți în Republica Moldova.

Experimental, procesul a început cu ceva timp în urmă și aceasta deoarece ambele bănci utilizau un număr de telefon comun, care putea fi accesat direct și din România, fără a fi nevoie de un prefix extern. Și aceasta a reprezentat o premieră.

Ca în povestea cu ridichea, anterior, acțiuni importante ale Victoria Bank au fost cumpărate de Banca Transilvania din România.

BT și BERD au un parteneriat strategic pentru sustinerea antreprenorilor și economiei din Republica Moldova. Banca Transilvania a devenit actionar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
“Pentru BCR, această decizie ţine de strategia de a ne concentra exclusiv asupra dezvoltării businessului din România, în timp ce pentru toate părţile interesate – colegi, clienţi şi parteneri -, preluarea BCR Chişinău de către Victoriabank reprezintă deschiderea unui nou ecosistem de parteneriate şi sinergii comerciale”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română şi Preşedinte al Consiliului de Supraveghere BCR Chişinău, citat de media locală.

Despre schimbarea privind BCR Chișinău

Revenind la schimbarea totală care va avea loc în curând, iată ce ni se spune în comunicatul primit.

”Îți scriem ca să împărtășim cu tine o schimbare care va avea loc în curând în viața noastră. Anunțul nostru de astăzi continuă povestea acestei transformări și marchează semnarea acordului de vânzare a Băncii Comerciale Române Chișinău S.A. către Victoriabank S.A. 
Încheierea acordului de vânzare integrală a acțiunilor deținute de BCR în filiala BCR Chișinău este urmarea unui proces competitiv de selecție a ofertelor, câștigat de Victoriabank, una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova”.

Când va avea loc finalizarea tranzacției?

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în a doua parte a acestui an, fiind supusă îndeplinirii mai multor condiții, inclusiv a aprobării Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Nationale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova.

”Odată ce tranzacția va fi aprobată, această informație va ajunge la tine și va fi comunicată pe toate canalele noastre de informare”.

Ce înseamnă aceasta pentru clienți?

În acest moment, nimic nu se schimbă pentru clienți, iar fluxul de lucru va fi același. Odată finalizată tranzacția, Victoriabank devine proprietara BCR Chișinău și preia portofoliul de clienți, proiecte și servicii, împreună cu echipa și bunurile imobile (sucursalele) BCR Chișinău.

Urmează un proces de integrare, iar etapele acestuia vor fi anunțate pe toate canalele de comunicare, către toți clienții.

Unde pot fi adresate întrebări privind această tranzacție?

Banca oferă suport permanent și asistență clienților pe parcursul acestei tranziții. Iar această veste poate ridica întrebări și reprezentanții băncii pot clarifica orice nelămurire. Puteți scrie pe adresa de mail info@bcr.md sau poate fi apelat managerul de relații interbancare, care va putea oferi toate informațiile necesare de la A la Z.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img