Strămoșii noștrii vopseau ouăle numai în culoarea roșie, prima explicație religioasă fiind cea legată de sângele Domnului Iisus care s-a jertfit pentru noi. Dar nu despre acesta vom vorbi, ci despre faptul că s-a dat liber la creație.

Auzim zilnic ca suntem creatorii lumii de mâine și într-un fel așa și este doar că minunat ar fi să nu pierdem tradiția. Ea este la fel de importanță ca și ziua nașterii noastre.
Un ou de Paști este un ou vopsit sau decorat cu desene, în special în roșu, cu ocazia sărbătorii Paștelui creștin. De obicei este un ou de găină fiert tare, care, conform tradiției, este mâncat sau dăruit. Oul de Paște are și scop decorativ în perioada Paștelui.
Ouăle de Paști decorative pot fi ouă încondeiate sau cele de găină, golite de conținut sau pot fi confecționate din carton, gips, lemn, piatră, material plastic. Există totodată și ouă de Paște de ciocolată. Imaginația curge liber!
Echilibrul este necesar și de această dată
Cea mai echilibrată idee ar fi să facem și un și alta: pe masa de sărbătoare să fie așezate la loc de cinste ouăle roșii, sfințite, dacă este posibil, dar și cele colorate, unde puterea creatoare își spune cuvântul, mai ales în familiile unde sunt deja copii.

Seamănă cu înotătorii, de fapt de acolo au fost inspirate aceste creații. Pe cap, căciulițele ouălelor bine fierte, sunt baloane, frumos tăiate și care se îmbracă așa precum o mănușă.

Floricelele sunt din hârtie și decupare cu o foarfecă specială, după ce au fost desenate, în prealabil. La final, se lipsesc cu lipici.

Ideea este minunată pentru copii care au nevoie permanent de acțiune.
Noua generație preferă să mânânce ouăle omletă sau ochiuri dar de această dată bucuria constă în ciocnit, cine pe cine sparge. Un concurs în care se antrenează toți membri familiei, mici sau mari.
Și aceasta este o confirmare a învierii. Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!