Thursday, June 1, 2023

Exclusiv. Cascada Putnei și povestea ei

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Recomandare:

Astăzi prezentăm, în exclusivitate, un material despre cascada Putnei. Situată în inima munțiolor, cascada Putna are și ea povestea ei.

Este un loc mirific, de basm. Prima dată am ajuns acolo la o coferință despre bucurie, în anii 1990. Abia devenisem jurnalist și destinul a făcut să mă ocup de sănătate, devenind ulterior jurnalist specializat în medicină.

Mai mulți medici din toată România dar și din străinătate s-au adunat cu mic, cu mare la pensiunile care înconjurau, la acea vreme, cascada.

Atunci am descoperit pentru prima dată acest loc fascinant din regiunea Lepșa, acolo unde se află și o renumită păstrăvărie. Iar astăzi am aflat că locația respectivă are și ea legenda ei. Și despre aceasta vom vorbi în cele ce urmează.

Legenda, una prețioasă

Se spune că un cioban care îşi pierduse oile în apropierea cascadei, le-a căutat ore în şir, până când l-a prins noaptea.

Obosit, ciobanul a adormit şi, în somn, i-a apărut o lumină puternică. Când s-a trezit, norul de lumină s-a transformat într-o prinţesă frumoasă, care i-a spus că îşi va găsi oile la răsăritul soarelui.

Înainte de a dispărea, i-a dăruit o pungă cu pietre preţioase. Se spune că, după miezul nopţii, o dată pe an, aici apare această femeie îmbrăcată în veşminte albe, care dăruieşte celui aflat în preajmă un pumn de diamante.

Nimeni nu ştie însă care este noaptea cu pricina şi de aceea mulţi şi-au încercat norocul stând de veghe destule nopţi în timpul verii, de-al lungul anilor.

Concluzie

Și ieri și azi, cascada este la fel. Apa se revarsă pe ulița zidită în inima muntelui. Un bazin nu foarte adânc permite și înotul celor pasionați sau încălziți de soarele torid al anotimpului cald.

Se apropie vara și trebuie să ne gândim unde vom petrece minunatele zile de vacanță. Cascada Slănic-Moldova sau Putna ar fi o alegere potrivită, pentru momente unice, de neuitat.

Cine ajunge o dată aici, cu siguranță va dori să revină.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img