Balul Rozelor (Trandafirilor) de la Monte Carlo. Despre aceasta a scris o revistă din Italia și materialul a fost trimis spre publicare redacției noastre, exclusiv.
În centrul atenției a fost la acest fascinant eveniment Beatrice Borromeo, care este numită de media Meghan Markle, în variantă italiană.
Pe scurt, este vorba despre o persoană deosebită, motiv pentru care este și deosebit de controversată.
Redăm, în continuare, articolul tradus în limba română, așa cum l-a scris autorul.

Cine a trumfat la bal
În epoca vinovăției perpetue și a suferinței autoinduse, în care nu exiști dacă nu te lupți cu adversitatea pentru a le povesti adepților tăi și în care îți pierzi timpul dacă nu-ți petreci ziua detectând mizeria și denaturările sociale, face întotdeauna o anumită impresie să participi la Balul Rozelor de la Monte Carlo. Unde și în acest an a triumfat Beatrice Borromeo.

La fel de perfectă ca Kate Middleton, programată să fie acolo unde este, cu avantajul considerabil de a fi chiar mai bătrână decât socrii (când nu Truman Capote, ci Alessandro Manzoni a povestit mizeriile familiei tale, iar tu deții un arhipelag uimitor cu numele tău pe lacul Maggiore, Monaco va părea un pied-à-terre pitoresc pe faleză).
Iar Beatrice, ca și Meghan Markle, se mândrește și ea cu un trecut neobișnuit de "civilizat", din fericire mai puțin californian și mai puțin axat pe ego (la urma urmei, de ce ar trebui să se plângă?), la fel de acceptabil pentru mulți, ca și pentru clasa de mijloc grijulie.
Cea mai iubită nepoată a Martei Marzotto – cineva care trebuie să fi făcut valuri în Monaco, altele decât Bollywood – are de partea ei un cameleonism existențial de lux care rivalizează poate doar cu cel al Carlei Bruni, o altă italiancă francofilă pentru care Ad maiora nu este o dorință, este un destin biologic.
Contessina prin naștere, model internațional de la 15 ani în virtutea blondului subtil moștenit de la femeile Marzotto, Borromeo poate că nu este o editoare de volume și convenții filosofice precum cumnata ei Charlotte, dar se apără foarte bine în ceea ce privește viața interioară și activitățile extracurriculare înainte și după Palais Grimaldi.
Revista Effetto F Magazine, unde a este publicat articolul, se găsește la toate chișcurile de ziare din Italia.