Thursday, June 1, 2023

Exclusiv. Analiză. China poate aduce pacea în lume

Recomandare:

Toți ochii și toate speranțele de pace ale omenirii se îndreaptă spre China. Și da, China poate aduce pacea în lume.

Pentru două lucruri sunt recunoscuți chinezii: pentru răbdarea chinezească, dar și pentru înțelepciune. Cel puțin acestea reprezintă o moștenire care s-a transmis din generație în generație, până astăzi.

Și totuși este vizibil un dezechilibru în ceea ce privește propria lor națiune și celelalte, mai exact, ei se pun pe primul loc, adică lor să le fie bine, în rest, nu mai contează. Dar au șansa să echilibreze balanța vieți pe Pământ.

De la ei a plecat pandemia și ei pot echilibra viața pe Pământ prin pace.

Macron, în China

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit despre necesitatea unei "responsabilități comune pentru pace și stabilitate internațională".

Președintele Franței, Emmanuel Macron, vorbind la începutul unei vizite de trei zile în China, a declarat miercuri că Beijingul ar putea juca un “rol major” în aducerea păcii în Ucraina și a precizat că îl va îndemna pe președintele chinez, Xi Jinping, să se implice profund în acest efort.

Obiectivul său pe parcursul întâlnirilor de joi și vineri cu președintele Xi a fost de a "relansa un parteneriat strategic și global cu China" și de a implica astfel această țară într-o "responsabilitate comună pentru pace și stabilitate internațională", a declarat Macron.

Adresându-se unei adunări a comunității franceze din Beijing, Macron a insistat asupra faptului că diferențele privind sistemele politice care fac din Europa și China “rivali” nu ar trebui să ducă la “decuplarea” și “escaladarea tensiunilor” pe care unii le consideră inevitabile.

"Nu cred și nu vreau să cred în acest scenariu", a spus el.

Ce a spus Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luna trecută că China ar putea “deveni un partener” în căutarea unei soluții, dar președintele Xi nu a răspuns că este dispus să vorbească.

Un amplu material pe această temă este publicat în ediția de joi, 06 martie 2023, la New York Times.

Și tăcerea este un răspuns. Bine ar fi ca la capătul acestei tăceri să se afle înțelepciunea și nu orice altceva.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img