Tuesday, June 6, 2023

Exclusiv. Alegerea

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Recomandare:

Exclusiv la Alldova: Cuvântul săptămânii. Pentru această săptămână, cuvântul potrivit este alegerea. Eu aleg, tu alegi. Avem de ales între iubire sau frică.

De ce unii oameni urăsc pe alți oameni? Din frică. Frica de a le fi luat ceva care le aparție, chiar și o particică de suflet. Și aceasta deoarece nu este vorba numai despre bunuri materiale, ci și spirituale, care sunt mai importante decât orice avere din lume.

Ne naștem cu frică, trăim cu frică. Uneori o conștientizăm, alteori nu și spunem categoric că nu ne este frică de nimeni și de nimic.

Ce au la bază și în comun pandemia și războiul? Ați ghicit, frica. Dacă oameni ar fi ales iubirea, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

În pandemie, fugeam unii de alții să nu ne îmbolnăvim. Războiul și amenințările lui au declanșat de asemenea frica.

Plânsul de la naștere înseamnă frica de necunoscut. La fel ne-au adus și pandemia, dar și războiul.

Doar că după prima pandemie a lumii moderne, frica războioului a adus un pic de echilibru prin iubire. Oamenii au sărit în ajutorul semnilor cu ce au avut la îndemână și chiar cu mâinile goale.

Așa a reapărut iubirea. Alegem să iubim sau alegem să ne fie frică.

Soluția

Soluția este să iubim de ceea ce ne este frică. De exemplu, ne este frică de întuneric, să iubim întunericul.

Frica are o rădăcină și pornește de undeva, de la cineva. De ce ar împrăștia un om frica în omenire? Și el face aceasta, o să râdeți, tot de frică.

Reacțiile umane, bune sau rele, au la bază frica. Lumea va fi mai bună, viața fericită, armonie și pace, atunci când noi toți, la nivel planetar alegem iubirea.

În cartea ”Ecuația vieții. Calea spre fericire”, frica are un capitol special. Dacă doriți această carte, puteți să îmi scrieți pe adresa de Messenger: Ligia Beatrice. Rezolvând propria ecuație în viață, vom trăi în bucurie și împlinire.

Eu am ales iubirea, dar tu?

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Peste 8.000 de plângeri după ce s-a spus că balconul regal a fost “teribil de alb” la Încoronarea regelui Charles

Iată așa, taberele sunt împărțite și de această dată. Să ne amintim că în timpul transmisiunii televizate de ITV...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img