Sunday, May 28, 2023

Eveniment: Muzeul din Arad, la 130 de ani

Recomandare:

Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad, în colaborare cu Asociația „Kölcsey” Arad, organizează evenimentul aniversar „Muzeul din Arad la 130 de ani”, eveniment care va avea loc marți, 14 martie 2023, la Sala „Marii Uniri” (Consiliul Județean Arad – Bulevardul Revoluției 81), începând de la orele 13.00 și la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, etaj II, de la orele 18.00, în prezența reprezentanților autorităților locale și ai muzeului, istoricilor și oamenilor de cultură din județul Arad.

Cu prilejul evenimentului intitulat semnificativ „Muzeul din Arad la 130 de ani”, la Sala „Marii Uniri” (Consiliul Județean Arad – Bulevardul Revoluției 81), marți, 14 martie a.c., orele 13.00, va avea loc prezentarea istoricului muzeului arădean și a colecțiilor sale de-a lungul celor 130 de ani de existență, modalități de valorificare a patrimoniului muzeal prin publicațiile științifice editate de Complexului Muzeal Arad – Ziridava. Seria Archaeologica, Ziridava. Seria Historia și Zărandul și prin evenimente cu impact pentru public. 

Evenimentul va continua cu vernisarea expoziției care etalează cele mai reprezentative bunuri de patrimoniu cultural din cele peste 30 de colecții ale Complexului Muzeal Arad: arheologie, istorie, artă, etnografie, științele naturii. În aceeași zi, la orele 18.00, la etajul II al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” va fi vernisată expoziția care prezintă prima colecție de istorie a muzeului, deschisă în premieră la Arad în 15 martie 1893 – data oficială a fondării muzeului arădean. 

Cele două expoziții MUSEUM ARAD 130 vor fi deschise publicului până în data de 22 martie 2023: Sala „Marii Uniri”, program de vizitare: orele 09.00-17.00.
Teatrul Clasic „Ioan Slavici”Arad, etaj II, program de vizitare: orele 12.00-17.00. Intrarea este liberă.  

Evenimentul marchează aniversarea a 130 de ani de activitate muzeală în Arad, prin deschiderea primului muzeu pentru public în anul 1893 și este un prilej de a face remarcată contribuţia muzeului arădean, pe parcursul secolelor XIX-XXI, la prezervarea și valorificare patrimoniului cultural național mobil, la dezvoltarea interesului pentru cultură și istorie, la susţinerea unor evenimente culturale de marcă, subliniind prestigiul muzeului, care la ora actuală, prin patrimoniul său, este un actor consacrat pe scena culturală arădeană.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img