Sunday, May 28, 2023

Eveniment. Ce s-a decis la Forumul de Afaceri și Investiții Serbia –România

Recomandare:

Eveniment, însoțit de un anunț de ultimă oră. Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT), a organizat joi, 13 aprilie 2023, la Belgrad, Forumul de Afaceri și Investiții Serbia – România.

Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Forumul de Afaceri și Investiții Serbia – România a avut ca tema principală dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum consolidarea prezenței firmelor românești pe piața din Serbia și atragerea de noi investiții în România. Prin urmare, într-o propoziție, aceasta s-a decis: o colaborare consolidată, benefică pentru ambele părți.

La eveniment au participat 31 de firme românești și 43 de firme sârbești, potrivit informației trimise redacției noastre de către Biroul de Comunicare Publică al CCIR .

Opinie avizată despre eveiment

 „De-a lungul timpului, CCIR a reușit să contribuie la creșterea și dezvoltarea constantă a legăturilor dintre România și Republica Serbia, marcând astfel importanța și utilitatea camerelor de comerț și industrie în consolidarea relațiilor economice și comerciale internaționale. La sfârșitul anului 2022, valoarea schimburilor comerciale a atins 2,6 miliarde de euro, dintre care aproximativ 1,4 miliarde de euro reprezintă exporturile românești și aproximativ 1,1 miliarde de euro reprezintă importurile românești din Serbia. În plus, valoarea totală a schimburilor de servicii a atins, în 2021, valoarea de 163,6 milioane de euro.

În prezent, în România sunt active 760 de companii sârbești, cu un capital social de aproximativ 26 de milioane de euro. Considerăm necesar să ne concentrăm și mai îndeaproape asupra proiectelor comune care vizează susținerea și dezvoltarea relațiilor economice existente ale țărilor noastre. Inițiative precum: forumuri de afaceri, misiuni comerciale și sesiunile Business 2 Business vor stimula dialogul dintre companiile românești și cele din Serbia, dispuse să își dezvolte și să-și extindă activitatea. În ceea ce privește cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale, CCIR este angajată în realizarea unei cooperări mai strânse cu partenerii sârbi din cadrul Asociației Camerelor Balcanice (ABC) și al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (OCCEN)”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img