Sunday, May 28, 2023

Este posibil? De la Madrid la Barcelona, în mai puțin de o oră, cu un tren de mare viteză. Foto și video

Recomandare:

Viitorul este mai așproape decât credeam noi. Compania de transport de mare viteză Hyperloop TT dorește să conecteze Madrid de Barcelona și invers, în mai puțin de o oră, cu un tren de 1.200 km/h.

Datorită unui proiect spaniol foarte ambițios, cele două mari orașe Madrid și Barcelona ar putea fi în curând conectate printr-o călătorie de mai puțin de o oră. Hyperloop TT este o companie de transport de mare viteză care urmărește să combine eficiența energetică cu un nou model de călătorie cu trenul.

În prezent, călătoria cu AVE între aceste două orașe durează aproximativ două ore și patruzeci de minute. Acesta este deja un timp incredibil de rapid, având în vedere că se află la o distanță de peste 500 km.

“Pentru a înțelege modelul de tren, trebuie să vă gândiți la un avion mic în interiorul unui tub”, a explicat directorul general al Hyperloop TT, Andres de Leon, la Cadena SER.

Acest proiect inovator încearcă să reproducă un mediu vidat similar cu cel al unui avion de vânătoare, astfel încât să poată levita și să atingă viteze de aproximativ 1.200 km/h.

Motivul: economie la energie

Toate acestea sunt realizate în scopul eficienței și sustenabilității, deoarece ar avea o factură de electricitate foarte mică. În plus, spre deosebire de trenul glonț, trenul Hyperloop TT nu ar trebui să circule pe șine electrificate, ceea ce se traduce, de asemenea, în economii economice.

După cum a explicat Andres de Leon, capacitatea fiecărei capsule ar fi cuprinsă între 28 și 58 de persoane. În ceea ce privește prețul călătoriei, CEO-ul a insistat că: “este dificil de știut cât va costa o călătorie Madrid-Barcelona. Studiul nostru estimează prețurile la 75 la sută din costul unui bilet de avion”.

La următorul Mobile World Congress, vom putea vedea un al doilea prototip al acestei capsule de tren de mare viteză. Aceasta va avea o capacitate de 32 m² și va fi fabricată din 82% fibră de carbon, după cum a relatat marți, 21 februarie 2023, 20minutos.es.

După cum am spus în deschidere, viitorul este aici.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img