Thursday, June 1, 2023

”E posibil să avem un cutremur de 7 grade şi în România”. Există un motiv științific

Recomandare:

Un cutremur de peste 7 grade nu este exclus să aibă loc şi în România în perioada următoare, a spus Mihai Diaconescu, seismolog INFP, marţi, 7 ianuarie 2023 la Antena 3 CNN.

“Eu zic că este posibil să se întâmple. Nu s-a mai produs un cutremur de 7 grade din 1990, când au fost cele două cutremure. Inițial, unul a fost creditat cu 6,9 grade, iar americanii de la USGS îl creditează cu 7,1. Sunt 32 de ani, deci ar putea să se producă și la noi, mai ales că nu am sesizat ca din 2004 încoace să mai producă un cutremur de 6 grade, de exemplu”, a spus Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), marţi, la Antena 3 CNN.

Foto: pixabay

Seismele dese şi mici din România nu eliberează din tensiunile acumulate, transmite specialistul. “Nu, cutremurele acestea care au avut loc au fost superficiale, undeva în jur de 20 de kilometri ori la noi, cel puțin până acum, cutremurele de peste 7 au fost generate la adâncimi mari, peste 90 de kilometri”, a concluzionat Mihai Diaconescu.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img