Saturday, June 3, 2023

După prăbușirea Silicon Valley Bank, autoritățile americane închid încă o bancă

Recomandare:

Autoritățile de reglementare au anunțat că închid încă o bancă și acționează pentru protejarea depozitelor. Trezoreria, Rezerva Federală și Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor au dezvăluit un plan pentru a limita consecințele prăbușirii Silicon Valley Bank și au declarat că respectivii contribuabilii nu vor suporta costurile acestei acțiuni.

Autoritățile federale de reglementare au anunțat duminică, 12 martie 2023, că încă o bancă a fost închisă și că guvernul se va asigura că toți deponenții de la Silicon Valley Bank – care a dat faliment vineri – vor fi plătiți integral, Washingtonul grăbindu-se să împiedice ca efectele prăbușirii marii instituții să se răspândească în sistemul financiar.

Rezerva Federală, Trezoreria și Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor au anunțat într-o declarație comună că “deponenții vor avea acces la toți banii lor începând de luni, 13 martie”.

În încercarea de a liniști îngrijorările legate de cine va suporta costurile, agențiile au declarat că “nicio pierdere asociată cu rezoluția Silicon Valley Bank nu va fi suportată de contribuabil”.

Agențiile au mai spus că îi vor despăgubi pe deponenții de la Signature Bank, despre care guvernul a dezvăluit că a fost închisă duminică de autoritățile de reglementare bancară din New York. Oficialii statului au declarat că această măsură a fost luată “în lumina evenimentelor de pe piață, monitorizând tendințele pieței și colaborând îndeaproape cu alte autorități de reglementare statale și federale” pentru a proteja consumatorii și sistemul financiar.

Președintele Biden, citat de presa externă, a declarat duminică seară că acțiunile au fost luate la îndemnul său și că va face declarații despre sistemul bancar luni dimineață.

"Sunt încântat că s-a ajuns la o soluție promptă care protejează lucrătorii și întreprinderile mici americane și menține sistemul nostru financiar în siguranță", a spus dl Biden într-o declarație. "Soluția asigură, de asemenea, că banii contribuabililor nu sunt puși în pericol”.

Un amplu material pe această temă poate fi citit în ediția de luni, 13 martie a.c. a New York Times. Este efectul domino sau nu, rămâne de văzut.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img