Sunday, May 28, 2023

Drone pentru livrarea de medicamente, probe de sânge și cocktailuri de chimioterapie

Recomandare:

Northumbria Healthcare NHS Trust, responsabil cu domeniul sănătății în Marea Britanie, a început să folosească drone pentru a livra mostre de sânge, amestecuri de medicamente pentru cocktailuri de chimioterapie și medicamente urgente.

Trustul a precizat că proiectul său pilot se desfășoară între Spitalul General Wansbeck, din Ashington, Infirmeria Alnwick și Infirmeria Berwick și are ca scop creșterea eficienței și reducerea emisiilor de carbon.

Potrivit cotidianului The Independent de vineri, 17 februarie 2023, procesul de testare cu ajutorul dronelor electrice va dura patru luni, cu un număr inițial de șase zboruri pe zi. Dacă va avea succes, numărul de zboruri va fi mărit la 15 pe zi.

Potrivit lui Sir James Mackey, director executiv al Northumbria Healthcare NHS Foundation Trust, cheia acestui proces este experiența pacienților, eliberarea personalului și impactul asupra mediului.

Acesta a declarat: “Fiind o organizație inovatoare și orientată spre viitor, suntem întotdeauna interesați să explorăm inițiative care ar putea îmbunătăți modul în care oferim asistență medicală comunităților noastre.

“Având în vedere zona pe care o acoperim și numărul de spitale și alte locații pe care le gestionăm, este vital să avem o logistică eficientă pentru a duce proviziile acolo unde trebuie să ajungă, în timp ce suntem mereu atenți la necesitatea de a ne îmbunătăți eficiența și de a reduce impactul asupra mediului.

“Utilizarea dronelor are potențialul de a ne ajuta să livrăm medicamente și consumabile importante într-un mod mai bun și mai inteligent, așa că așteptăm cu nerăbdare să vedem cum decurg zborurile de testare.

“Ne-am angajat să oferim cât mai multă îngrijire în comunitățile noastre periferice, astfel încât rutele logistice către Alnwick și Berwick reprezintă un obiectiv cheie.”

Aprobarea pentru pilot, care se desfășoară în parteneriat cu Apian, a fost dată de Autoritatea Aviației Civile (CAA) pentru a începe de luni.

Având în vedere că zona este în mare parte rurală, se crede că Trustul este locația ideală pentru acest test. Se spune că fiecare dronă este capabilă să se deplaseze cu 110 km/h și să transporte o sarcină utilă de 3 kg.

Utilizarea dronelor de către NHS va fi urmărită îndeaproape de către alte instituții care doresc cu ardoare să realizeze economii între centrele medicale care au un astfel de necesar.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img