Saturday, June 3, 2023

Dovezi ale unui ADN specific homo sapiens găsite în spațiu

Recomandare:

Dovezi ale unui ADN specific homo sapiens au fost găsite în spațiu.

Explorarea robotică a planetei Marte, un proiect care se află în pregătire de un deceniu, a adus recent dovezi recente de ADN uman de pe Planeta Roșie.

Eric Lanson, directorul Programului de explorare a planetei Marte de la sediul central al NASA, a declarat că recenta misiune Ranga 2, care a adus material de la suprafața planetei, ar putea dovedi că oamenii au trăit cândva acolo.

"Avem dovezi ale unui anumit ADN aparținând unui homo sapiens străvechi în eșantionul pe care misiunea noastră Ranga 2 l-a adus pe Pământ", a declarat el la o întâlnire de presă organizată la Washington sâmbătă, 1 aprilie.
"S-a constatat că ADN-ul găsit pe Marte este în concordanță cu faptul că oamenii au foliculii de păr roșu în componența lor genetică", a dezvăluit Lanson.

O nouă perspectivă asupra vieții

Oamenii de știință plănuiesc să studieze mai mult cod genetic uman roșcat pentru a vedea dacă există și alte legături străvechi cu Marte.

Președintele Asociației Red Heads din Londra, Titian Locks, a declarat:

"Întotdeauna am știut că suntem diferiți. Faptul că venim de pe Planeta Roșie explică în mare măsură perspectiva noastră spațială asupra vieții".

Despre planeta Marte

Planeta Marte este a patra planetă de la Soare și penultima ca mărime din Sistemul Solar.

Marte poartă numele zeului roman al războiului și este adesea denumită Planeta Roșie. Oxidul de fier predominant pe suprafața sa îi conferă un aspect roșiatic distinctiv între corpurile astronomice vizibile cu ochiul liber. 

Este o planetă telurică, având o atmosferă subțire, având caracteristici de suprafață care amintesc atât de craterele de impact ale Lunii, cât și de văi, deșerturi și calote glaciare polare ca ale Pământului.

Zilele și anotimpurile sunt comparabile cu cele ale Pământului, deoarece perioada de rotație, precum și înclinarea axială în raport cu planul ecliptic sunt foarte similare.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img