Sunday, May 28, 2023

Două orașe sunt închise. De unde putem afla noi informații, actualizate. Facsimil document

Recomandare:

O iarnă, în primăvară. Ne pregătim de Paște, dar parcă trăim Crăciunul. Două orașe sunt închise. Salvatorii au intervenit.

La Iași, azi, școlile sunt închise, prin decizia Inspectoratului școlar.

Aseară, de la ora 21.30 s-a închis circulația pentru toate categoriile de autovehicule în județele Botoșani și Iași.

Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliția Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

Decizia are ca principal scop protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule.

Această masură se aplică și mijloacelor de transport persoane, așa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani si Iași. Avertizarea este valabilă în intervalul  05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00.

Atenție! Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum! De aceea, este bine să evitați deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase.

Imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp, pe drumutile afectate. 

Înainte de a pleca la drum este bine să ne informăm din surse oficiale, iar aceasta este una dintre ele, mesajul fiind transmis redacției noastre, pentru publicul larg.

De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveti autovehiculele echipate de iarnă, în cazul în care tranzitați zone afectate de vortexul polar.

De unde putem afla noi informații, actualizate

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro, DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de Facebook  https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img