Sunday, May 28, 2023

DNA și Parchetul General au șefi noi. Președintele Iohannis a făcut numirile

Recomandare:
DNA și Parchetul General au șefi noi. Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Alex-Florin Florenţa în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pe o perioadă de trei ani şi decretul pentru numirea lui Marius-Ionuţ Voineag ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a transmis Administraţia Prezidenţială.

Astfel, şeful statului a semnat următoarele decrete:

– Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florenţa în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani;

– Decret pentru numirea domnului Marius-Ionuţ Voineag în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe o perioadă de 3 ani. 

Pe 23 martie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru procuror general şi procuror-şef al DNA. Alex-Florin Florenţa a fost avizat favorabil de CSM pentru funcţia de procuror general, iar Marius-Ionuţ Voineag a fost avizat favorabil pentru procuror-şef al DNA.

Alina Albu, propusă pentru şefia DIICOT, dar avizată negativ de CSM, va susţine un nou interviu.

Cine este Alex Florența

Alex-Florin Florența a condus serviciul teritorial Timișoara al DIICOT, având două mandate la șefia acestei instituții. În ianuarie 2021 a fost delegat de CSM în funcţia de procuror şef al Biroului tehnic şi de criminalistică din cadrul Structurii centrale a DIICOT.

Alex Florența vine din structura centrală a DIICOT 

Conform pressalert.ro, procurorul Alex-Florin Florența a instrumentat, printre altele, un dosar de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu și pe cel al grupării de contrabandă și șpagă din vama Moravița. Un alt dosar cunoscut în care a fost implicat procurorul DIICOT este cel cunoscut drept “Motorină CFR”.

Cine este Marius Voineag

Marius Ionuț Voineag a fost până astăzi procuror șef-adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul General, anterior el a fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT.

Marius Ionuț Voineag, până astăzi procuror șef-adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul General

Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bilțeanu, iar la PG a instrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img