Thursday, June 1, 2023

Dintr-un camion de lăcuste nu poţi să faci nici o lingură de făină, spune ministrul agriculturii din România

Recomandare:

Ministrul Agriculturii din România, Petre Daea, este cunoscut pentru declarațiile inedite. De această dată avorbitdespre autorizarea unor insecte ca alimente noi în UE că „nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii” și că „dintr-un camion de lăcuste nu poate fi obţinută nici măcar o lingură de făină”.

Totodată, minisgtrul român a fost întrebat ce ar face dacă un grup de investitori care doresc să facă în România o fermă de crescut lăcuste sau greieri ar dori să discute cu el, ministrul a răspuns, cu seriozitatea caracteristică: „Nu mă găsesc. Când vin, sunt plecat”.

Petre Daea a fost întrebat, vineri, la Prima News, cum vede schimbările în alimentaţie, de la făina de greieri, la carnea vegetală şi laptele vegetal.

„Nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alții”

El a răspuns că este consecvent în ceea ce spune şi ceea ce face și că „trebuie să înţelegem bine că patrimoniul acesta gastronomic al României trebuie să-l şi păstrăm, să-l valorificăm şi să îl şi dezvoltăm în acelaşi timp”.

  • „Să-l dezvoltăm prin componenta lui şi să îl dezvoltăm prin ceea ce trebuie să transmitem oamenilor de fiecare dată, în aşa fel încât să conştientizăm că suntem pe un traseu al respectării gusturilor, dar în acelaşi timp să nu ieşim din vadul pe care l-am cunoscut de-a lungul vremii şi pe care l-am făcut de-a lungul vremii.
  • Şi sunt şi constant în ceea ce afirm de fiecare dată şi cu diverse ocazii, spunând tot timpul că nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii şi nici nu putem să salivăm decât dacă ne place şi nouă.
  • Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii şi pe care le putem realiza în România, ştiind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populaţiei”, a afirmat ministrul Agriculturii, citat de News.ro.

Noi, no comments.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img