Sunday, May 28, 2023

Despre campania invizibilă care îi face pe copii să fie pasionați de șah. Video

Recomandare:

Se pare că da, într-adevăr, există o campanie invizibilă pentru noi, dar care îi face pe copii să fie pasionați de șah. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Plictiseala pandemică și o mini-serie Netflix, "The Queen's Gambit", au contribuit la popularitatea bruscă a jocului. Dar Chess.com (unii dintre noi știu de aceasta, deja) își plănuia, de asemenea, propriile mișcări.

Mulți alți adolescenți și tineri adulți au spus că și ei au dezvoltat recent un obicei regulat de a juca șah, deși nu-și puteau aminti cum a început. După toate mărturiile adunate de New York Times – de la jucători, părinți, profesori, indicatori de pe site – popularitatea jocului a explodat.

Istoria ”prezentului”

Metaforic vorbind spunem istoria prezentului. Și această metaforă este intenționată, pentru că este vorba despre zilele noastre, dar privindu-le un pic în urmă.

De la începutul lunii noiembrie, numărul de utilizatori activi zilnici ai site-ului Chess.com, un site web și o aplicație unde vizitatorii pot primi știri despre șah, pot învăța jocul și pot juca unii împotriva altora și împotriva adversarilor pe calculator, a sărit de la 5,4 milioane la peste 11 milioane, în creștere bruscă după începutul anului. 

În decembrie, de exemplu, Chess.com a cumpărat și Play Magnus Group, o companie înființată de campionul mondial de șah Magnus Carlsen, care include o aplicație mobilă de șah.

Jocul în continuă creștere

Cea mai mare creștere a venit din partea jucătorilor cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani – 549.000 de jucători au vizitat Chess.com în ianuarie și februarie, de două ori mai mult decât în cele două luni anterioare, potrivit unei estimări a traficului realizat de companie.

Al doilea cel mai rapid grup de vârstă în aceeași perioadă a fost cel al tinerilor între 18 și 24 de ani. "Este vorba de toată lumea, în fiecare zi", a spus doamna Schwartz. "Am văzut oameni jucându-se la petreceri".
Concluzie. Observatorii ocazionali, precum și jucătorii de șah nou veniți în această lume, pot atribui tendința la închiderea pandemiei și la plictiseală sau poate pornind de la popularitatea mini-serialului Netflix 2020 "The Queen's Gambit".
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img