Saturday, June 3, 2023

De Ziua Femeii, Maia Sandu a vorbit despre integrare europeană cu femeile ministru și secretare de stat din 9 țări. Foto

Recomandare:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere, în ziua dedicată femeii, cu un grup de femei ministru și secretare de stat din Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Liechtenstein, Lituania, România, Suedia și Ungaria.

Interlocutoarele au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele realizate, în ultimul an.

Președinta Sandu a reiterat că locul țării sale este în Uniunea Europeană. Ministrele au remarcat rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul reprezentării politice a femeilor, dar și eforturile întreprinse de autoritățile noastre pentru promovarea egalității și combaterea violenței de gen.

Doamnele ministru și secretare de stat se află astăzi la Chișinău într-o vizită prilejuită de Ziua Internațională a Femeii, marcată pe 8 martie, pentru a susține parcursul european al Republicii Moldova și a evidenția contribuțiile femeilor în procesele de modernizare și integrare europeană.

În după amiaza zilei de 8 martie 2023, la Centrul Artcor, șefa statului moldovenesc s-a alăturat doamnelor ministru, pentru o discuție publică despre calea europeană a Republicii Moldova. La eveniment au participat ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu, deputați, diplomați, jurnaliști, precum și reprezentanți ai ONG-urilor și organizațiilor internaționale.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img