Sunday, May 28, 2023

De unde vin turiștii care cheltuiesc cel mai mult în Spania. Iar regiunea spaniolă cel mai des vizitată este…

Recomandare:

Turiștii din Marea Britanie și Franța sunt cei care cheltuiesc cel mai mult în Spania. Care este regiunea spaniolă cel mai des vizitată, în cele ce urmează.

Acum, turismul sărbătorește acum cifrele pentru 2022 și confirmă faptul că turiștii din Marea Britanie și Franța sunt cei care cheltuiesc cel mai mult în regiunea spaniolă Valencia.

Cum arată cifrele pentru 2022

Cifrele pentru 2022 se îmbunătățesc față de cele din ultimul an înainte de pandemie, iar previziunile sunt pentru un rezultat și mai bun în 2023.

În anul 2022, turiștii străini au lăsat în buzunarul Comunității Valenciene mai mult de 6 000 de milioane de euro.
Înregistrările confirmă faptul că recuperarea sectorului după efectele pandemiei le-a depășit pe cele marcate în 2019, ultimul an de normalitate înainte de izbucnirea pandemiei covid.

Ce atestă un studiu

Un studiu experimental al Institutului Național de Statistică (INE) arată că vizitatorii din alte țări au cheltuit sau au retras numerar cu cardul de credit în valoare totală de 6.750.185.386 de euro.

Se crede că această cifră ar fi și mai mare dacă INE ar include tranzacțiile în numerar și banii de buzunar pe care turiștii îi aduc deja schimbați din țările lor de origine.

HOSBEC estimează că ar însemna mai mult de 55 la sută din total, care este procentul de producție turistică care corespunde Alicante în cadrul Comunității Valenciene.

Datele Comunității Valenciene sunt semnificativ mai bune decât cele ale celorlalte regiuni spaniole, deoarece a fost singura zonă care a îmbunătățit datele înregistrate în ultimul sezon pre-pandemic.

Despre Valencia spaniolă

Valencia este capitala Comunității Valenciene din Spania. Este al treilea oraș spaniol ca mărime, și o arie industrială pe Coasta Azahar din Spania.

Populația estimată a orașului propriu-zis este de 787.808 locuitori, conform recensământului din 2017. Populația ariei urbane este de 1.550.885, conform estimărilor din 2013. 

Populația ariei metropolitane (aria urbană plus orașele-satelit) este de 1.959.084 de locuitori (1 397 809 loc. în anul 2001).

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img