Thursday, June 1, 2023

De la 1 martie 2023, anumite televizoare sunt interzise în Uniunea Europeană

Recomandare:

De la începutul lunii martie au intrat în vigoare noi limite privind consumul de energie al televizoarelor. Acestea se vor aplica anumitor monitoare, dar și televizoare.

Concret, începând cu 1 martie 2023, urmează să intre în vigoare un nou regulament privind proiectarea ecologică, care ar putea avea un efect puternic asupra televizoarelor OLED de mari dimensiuni, în special asupra noilor televizoare 8K.

Noul regulament UE reevaluează clasele de eficiență ale televizoarelor. Aceasta înseamnă că clasificarea de pe așa-numita “etichetă energetică”, care clasifică toate aparatele electrice de la A la G, se va schimba semnificativ. Televizoarele care anterior erau clasificate în clasa energetică A vor trece acum la clasa G. Noua etichetă este deja în vigoare de la 1 martie 2021.

Din martie 2023, regulamentul privind proiectarea ecologică va fi, de asemenea, înăsprit: standardul minim va fi atunci clasa F.

Ecranele mai mari, de înaltă rezoluție, sunt, prin urmare, în pericol de a fi oprite de la vânzare.

Cine vor fi în principal afectați?

Prin urmare, înăsprirea din martie 2023 va afecta în principal furnizorii de consumatoare de energie, care vor trebui să fie interzise în case.

De la 1 martie anul acesta, ecranele Full HD pot atinge un IEE de maximum 0,75, iar pentru rezoluțiile mai mari și pentru ecranele micro-LED se aplică de atunci limita de 0,90. Singurele excepții de la regulament sunt televizoarele care se află deja la retailer până la această dată.

Problemele cu actualele prevederi legale sunt legate, printre altele, de faptul că cerințele UE pentru ecranele 8K se bazează pe ipoteze ambițioase din 2014-2017, când tehnologia era abia la început.

Între timp, ecranele 8K au intrat pe piața internă a UE la sfârșitul anului 2018, iar MicroLED-urile abia în 2022. În altă ordine de idei, cerințele UE nu sunt în concordanță cu nivelul real de dezvoltare a tehnologiei, relatează media externă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img