Tuesday, June 6, 2023

De ce Ziua Îndrăgostiților 2046 ar putea fi cu adevărat memorabilă ?

Recomandare:

Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) a menționat săptămâna aceasta că un asteroid “2023 DW” se apropie de Pământ și are șanse să lovească planeta exact de Ziua Îndrăgostiților, pe 14 februarie 2046.

NASA urmărește un asteroid care are un diametru de aproximativ 49,29 metri și care se află în prezent la o distanță de aproximativ 0,12 unități astronomice (UA) față de Pământ (distanța dintre Pământ și Soare este de o UA).

“Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are o șansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046. Adesea, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de mai multe săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor”, a scris pe Twitter NASA Asteroid Watch.

Viteza actuală a asteroidului în raport cu Soarele este de 24,63 km pe secundă și este nevoie de aproximativ 271 de zile pentru a parcurge o orbită solară.

Potrivit oamenilor de știință din domeniul spațial, este puțin probabil ca DW 2023 să se prăbușească pe Pământ. Cea mai apropiată apropiere a asteroidului de Pământ este de 1.828.086 km, iar evenimentul ar urma să aibă loc pe 14 februarie 2046.

În prezent, asteroidul 2023 DW se află, de asemenea, în fruntea “Listei de risc” a Agenției Spațiale Europene.

Totuși, în cazul în care asteroidul reprezintă o amenințare pentru planetă, agențiile spațiale dispun de mecanisme adecvate pentru a face față unor astfel de amenințări.

NASA are ceea ce ei numesc Sistemul de apărare planetară, care cuprinde toate capacitățile necesare pentru a detecta posibilitatea și a avertiza cu privire la potențialele impacturi ale asteroizilor sau cometelor cu Pământul, iar apoi fie să le prevină, fie să le atenueze posibilele efecte.

Cineva pe nume Joe a postat pe Twitter, sarcastic: “Există un tocilar la NASA care a ratat o ocazie de aur de a numi acest asteroid “Spărgătorul de inimi”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img