Thursday, June 1, 2023

De ce Insula Lanzarote vrea să reducă numărul de turiști britanici

Insula spaniolă a atras turiștii încă de la apariția pachetelor de vacanță

Recomandare:

Guvernul insulei Lanzarote din Insulele Canare vrea să scadă numărul turiștilor britanici care vizitează populara destinație de vacanță.

Potrivit guvernului insulei Lanzarote din Insulele Canare, populara destinație de vacanță a devenit “saturată”. Prin urmare, oficialii intenționează să reducă numărul turiștilor britanici care vizitează insula însorită pe tot parcursul anului.

Cu peisajele sale vulcanice uimitoare și plajele sale minunate, insula spaniolă a atras turiștii încă de la apariția pachetelor de vacanță. Cu toate acestea, oficialii din Lanzarote consideră acum că trebuie să ia măsuri drastice pentru a “garanta viitorul generațiilor viitoare”.

Un recensământ recent a arătat că, până în noiembrie 2022, aproximativ 2,5 milioane de persoane au vizitat insula spaniolă.

Cu o populație de 151.000 de locuitori, această cifră este mărită de 17 ori de sosirea călătorilor.

Aproximativ jumătate din acest total este aparent britanic.

Dolores Corujo, președinta insulei, a explicat: “În acest an, am mers la târgul de turism FITUR pentru a prezenta schimbarea modelului turistic pe care o dorim pentru Lanzarote, la care am lucrat pe tot parcursul acestui mandat, în ciuda regreselor și a limitărilor derivate din pandemie”.

Aceasta a continuat: “Acolo am certificat revenirea la normalitatea turistică deplină și am subliniat încă o dată angajamentul nostru ferm față de sustenabilitate și excelență”, potrivit dailymail.co.uk.

Corujo a declarat că, în opinia sa, acest model de afaceri va atrage mai puțini turiști, dar: “cu cheltuieli mai mari în destinație, astfel încât aceștia să genereze o bogăție mai mare în întreaga economie”.

Politicianul a adăugat că ar fi necesar să se adopte: “o strategie de diversificare pentru a reduce dependența de piața britanică”.

În timp ce șefii din turism au fost de acord că trebuie găsită o soluție, ei au precizat că aceasta poate fi realizată doar prin investiții în lucruri precum infrastructura și plajele insulei. După cum au adăugat ei, găsirea unor surse alternative de venit pentru întreprinderile de pe insulă ar fi o sarcină foarte dificilă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img