Tuesday, June 6, 2023

Danezii au votat anularea unei zile libere, pentru a economisi bani

Recomandare:

Parlamentul Danemarcei a votat pentru a anula Ziua Marii Rugăciuni, o sărbătoare religioasă în vigoare din secolul al XVII-lea, pentru a putea economisi trei miliarde de coroane daneze (403.073.400 de euro) pentru bugetul apărării, potrivit BBC.

S-a votat cu 95-68 pentru eliminarea sărbătorii, după ce 50.000 de protestatari s-au întâlnit în fața parlamentului din Copenhaga la începutul lunii februarie. Cei aproape 6 milioane de danezi au până la 11 sărbători legale anuale.

“Opriți hoțul”, a declarat Karsten Honge, membru al Partidului Socialist al Poporului, în timpul unei dezbateri parlamentare de marți, potrivit Associated Press.

“Guvernul le ordonă oamenilor să lucreze cu o zi în plus”.

“Nu cred că este o problemă să trebuiască să muncești o zi în plus”, a declarat premierul Mette Frederiksen în ianuarie.

Guvernul a declarat că motivul acestei măsuri a fost invazia rusă în Ucraina și nevoia Danemarcei de a spori pregătirea militară. Danemarca are o armată regală, o marină și o forță aeriană, precum și Garda Națională daneză, un serviciu voluntar de apărare a țării, care sprijină, de asemenea, armata.

În 2023, Danemarca se află pe locul 50 din 145 de țări în PowerIndex, puterea de foc disponibilă în prezent, potrivit Global Firepower. Spania se află pe locul 21, iar Marea Britanie pe locul 5.

Economia Danemarcei se află pe locul 7 din 45 de țări din Europa.

Despre Danemarca

Danemarca, oficial Regatul Danemarcei este un stat suveran din Europa de Nord, având și două teritorii autonome constituente de peste mări, care fac parte integrantă din regat: Insulele Feroe în Atlanticul de Nord și Groenlanda în America de Nord.

Danemarca propriu-zisă este cea mai sudică dintre țările nordice, aflată la sud-vest de Suedia și la sud de Norvegia, învecinându-se la sud cu Germania, și având frontieră maritimă cu Regatul Unit.

Regatul Danemarcei este o monarhie constituțională organizată sub forma unei democrații parlamentare, cu sediul guvernului în capitala Copenhaga.

Regatul este stat unitar, puterile de a-și gestiona propriile afaceri interne fiind delegate de guvernul central Groenlandei și Insulelor Feroe.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Peste 8.000 de plângeri după ce s-a spus că balconul regal a fost “teribil de alb” la Încoronarea regelui Charles

Iată așa, taberele sunt împărțite și de această dată. Să ne amintim că în timpul transmisiunii televizate de ITV...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img