Sunday, May 28, 2023

Cutremurul din Turcia, alertă şi la Iaşi. Mii de ieşeni ar putea muri la fel. Previziuni terifiante

Școlile, în pericol!

Recomandare:

Autorităţile din Iaşi, Primăria și ISU, au intrat în alertă din cauza cutremurului din Turcia. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi trag un semnal de alarmă şi spun că sunt multe imobile în judeţul Iaşi care ar putea produce victime în cazul unui seism major.

În cazul unui cutremur mare produs noaptea ar putea muri ieşeni care locuiesc în blocuri cu bulină roşie, și anume peste 9.500 de persoane, scriptic și statistic vorbind.

Dacă seismul ar fi ziua, în pericol de prăbuşire sunt și 169 de şcoli şi grădiniţe care pot fi avariate sau distruse, unde învaţă peste 24.000 de copii.

Chiar și clădirea primăriei Iaşi unde lucrează aproximativ 600 de angajaţiar putea cădea, imobilul aflându-se în cateogria 1 de risc seismic.

Statistică îngrijorătoare

În judeţul Iaşi, încadrate la risc de seism grad I, adică cu bulină roşie, sunt 63 de blocuri cu 9.543 persoane. Alte 69 blocuri în judeţul Iaşi sunt cu risc seismic II, şi în care locuiesc 9.849 de persoane. Unul dintre imobile este un bloc din municipiul Paşcani. Alte 67 de blocuri se află în clasa III de risc seismic, iar în acestea locuiesc 8.022 persoane. Dintre acestea, un bloc se află în oraşul Hârlău.

Școlile în pericol iminent

Autorităţile au estimat că în judeţul Iaşi există 293.333 de apartamente şi locuinţe.

În blocurile cu bulină roşie trăiesc aproape 10.000 de ieşeni, dar autorităţile au estimate că vor muri doar 623 de persoane, alţi 1.466 ar fi răniţi, şi 32.925 ar rămâne fără case sau apartamente.

O altă tragedie ar fi în cazul în care cutremurul s-ar produce pe timpul zilei, când copiii sunt la şcoală.

Autorităţile, citate de presa locală, spun că 169 de şcoli şi grădiniţe pot fi distruse sau avariate în caz de cutremur, iar în acestea învaţă 24.165 de elevi.

Primăria Iași a cerut marți, 7 februarie 2023, să se facă o evaluare exactă a situației clădirilor ieșene.

Speranța și credința că va fi bine, doar acestea le avem!

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img