Tuesday, June 6, 2023

Cutremur terifiant. Peste 1.600 de morți în Turcia și Siria

Recomandare:

Date actualizate. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a fost resimțit în patru țări. Alte mii de persoane au fost rănite, iar bilanțul victimelor pare că va continua să crească.

Oficialii au confirmat acum că bilanțul victimelor din Turcia și Siria a crescut, în timp ce operațiunile de salvare continuă.

Peste 1.600 de persoane au fost ucise în Turcia și Siria, unde două cutremure puternice și zeci de replici de luni au prăbușit mii de clădiri și au ridicat spectrul unui nou dezastru umanitar într-o regiune deja afectată de război, de criza refugiaților și de probleme economice grave.

Cutremurul inițial, cu magnitudinea 7,8, a avut loc la ora locală 4:17 a.m., potrivit United States Geological Survey, și a fost resimțit și în Cipru, Egipt, Israel și Liban. Un al doilea cutremur separat, cu magnitudinea 7,5, a lovit sud-estul Turciei aproximativ nouă ore mai târziu, luni după-amiază, a precizat U.S.G.S.

Cifrele recente au fost actualizate de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, potrivit The Guardian.

Între timp, operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare în ambele țări, în timp ce autoritățile sugerează că se așteaptă ca numărul acestora să crească în continuare.

Din primele date: peste 10 mii de răniți. Și mai mult de 1000 de persoane din Siria au fost, de asemenea, rănite, primele date atestate de presa externă.

Autoritățile din ambele țări au mai spus că se crede că sute de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, în timp ce operațiuni de salvare de amploare se desfășoară în mai multe orașe și localități din cele două țări.

Autoritățile din ambele țări au mai spus că se crede că sute de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, în timp ce operațiuni de salvare pe scară largă sunt în curs de desfășurare în mai multe orașe din cele două țări.

Pompierii români însoțiți de câinii salvatori au plecat deja spre Turcia, se arată într-un comunicat timis redcției noastre de către IGSU2.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img