Sunday, May 28, 2023

Cutremur cu magnitudinea 6 și în Noua Zeelandă. Mii de persoane au fost strămutate în urma unui ciclon

Recomandare:

Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs miercuri în zona Insulei de Nord din Noua Zeelandă, a anunţat institutul de geofizică din această ţară, transmite agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Cutremurul s-a produs la ora locală 19:38 (6:38 GMT) şi a avut epicentrul la 50 de kilometri nord-vest de Paraparaumu, o localitate situată în sud-vestul Insulei de Nord, la 55 de kilometri nord de capitala Wellington.

Seismul a avut loc la o adâncime de 57,4 kilometri, potrivit GNS Science. Până în acest moment nu au fost raportate victime.

Ciclon care a făcut ravagii în Noua Zeelandă

Mii de persoane au fost strămutate în urma unui ciclon în Noua Zeelandă, în timp ce zonele grav afectate sunt rugate să conserve alimente și apă.

Ciclonul Gabriella deplasează mii de persoane în Noua Zeelandă, zonele cele mai afectate fiind acum rugate să economisească alimente și apă de teama lipsei de apă

Autoritățile din Noua Zeelandă evaluează pagubele după ce ciclonul Gabrielle a lovit țara, provocând inundații majore și alunecări de teren care au dus la moartea a patru persoane și la strămutarea a mii de oameni.

După ce a atins țara duminică, se pare că Gabrielle a slăbit și s-a îndepărtat acum de țară.

Ciclonul a dus la inundarea locuințelor, lăsând oamenii blocați pe acoperișurile lor, în timp ce a spălat poduri, ferme, precum și animale.

“Obiectivul nostru imediat a fost să întreprindem misiuni de salvare a vieților celor afectați de inundații care trebuiau să fie salvați”, a declarat premierul Chris Hipkins, citat de Reuters.

El a mai spus că oamenii care au rămas blocați pe acoperiș au fost salvați.

Hipkins a emis, de asemenea, un avertisment și a spus: “Vă rugăm să nu vă întoarceți la casele dumneavoastră până când nu vi se va da undă verde pentru a face acest lucru”.

Oficialii le cer acum persoanelor afectate din zonele cele mai afectate să conserve alimentele și apa din cauza temerilor de penurie, după ce țara a declarat starea de urgență pentru a treia oară în istoria sa.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img