Sunday, May 28, 2023

Curtea de Apel îi ordonă avocatului lui Trump să predea dosare, obiectul unei anchete

Recomandare:

Ieri, noaptea târziu, Curtea de Apel i-a ordonat avocatului lui Trump să predea dosare, obiectul unei anchete.

Hotărârea care îl obligă pe avocatul M. Evan Corcoran să predea documentele a venit după o rundă fulgerătoare de înregistrări la Curtea de Apel în cursul nopții trecute de miercuri spre joi.

Firul evenimentelor și o victorie

O curte federală a decis miercuri ca un avocat care îl reprezintă pe fostul președinte Donald J. Trump, în ancheta privind gestionarea de către acesta a unor materiale clasificate, trebuie să răspundă la întrebările unui mare juriu și să le ofere procurorilor documente legate de activitatea sa juridică.

Decizia Curții de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a reprezentat o victorie pentru avocatul special care supraveghează ancheta și a urmat efortului lui Trump de a-l împiedica pe avocat, M. Evan Corcoran, să predea ceea ce probabil vor fi zeci de documente anchetatorilor.

Infracțiune sau nu ?

Lupta din culise a aruncat o nouă lumină asupra eforturilor procurorilor de a aduna probe pentru a stabili dacă Donald Trump a comis o infracțiune atunci când a sfidat eforturile guvernului de a recupera materialele clasificate pe care le-a luat după ce a părăsit Casa Albă.

Litigiul, care s-a desfășurat în totalitate în spatele ușilor închise sau sub sigiliu, se concentrează acum asupra faptului dacă procurorii îl pot forța pe avocatul Corcoran să furnizeze informații despre cine știa ce despre prezența continuă a materialelor clasificate la Mar-a-Lago, reședința și clubul privat al lui Trump din Florida.

În special, procurorii s-au concentrat asupra unui document redactat de dl Corcoran în primăvara anului trecut, în care se afirma că la Mar-a-Lago a fost efectuată o “percheziție diligentă” și că acolo nu mai rămăseseră alte materiale clasificate, afirmație care se va dovedi, în cele din urmă, falsă.

Un amplu material analiză pe această temă la New York Times, ediția de joi, 23 martie 2023.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img