Saturday, June 3, 2023

Cum va fi vremea în vacanța de Florii şi ulterior, de Paştele ortodox

Recomandare:

Se apropie cu pași repezi vacanța de Florii și Paștele Ortodox, motiv pentru care vrem să știm cum va fi vremea, să ne facem planuri, pentru cei care nu s-au gândit deja la cum să petreacă timp prețios cu familia și prietenii dragi.

Prognoza meteo Accuweather arată că aprilie 2023 este o lună de primăvară în calendar, dar nu şi în termometre. Cel puțin așa va fi o perioadă. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Meteo la Iași

În regiunea Moldovei, la Iași, maxima lunii aprilie atinge 20 de grade şi va fi o vreme în general caldă, cu soare, dar şi nori. Cu toate acestea, este și vremje extremelor, minimele lunii ajungând, în unele regiuni, la limita îngheţului.

De Florii, vreme cu 15 grade Celsius şi soare cu nori, iar de Paşte, 14-16 grade dar şi cerul va fi înnorat.

Suceava

La Suceava vor fi maxime de 16 grade, minime cu minus, zile fără soare, sunt prognozate inclsuiv ninsori.

De Florii, cel mult 13 grade în termometre, şi soare cu puţini nori, iar de Paşte, 13-15 grade, cu minime de 1 grad şi puţin soare.

București

În capitală, vom avea maxime de 20 de grade în aprilie, o lună cu soare, nori şi ploi, dar minime care trec de 2 grade.

De Florii, vreme caldă, cu soare, iar de Paşte, soare şi nori cu temperaturi de 15-20 de grade Celsius.

Per ansamblu, acum, vremea este capricioasă şi schimbătoare în următoarele două săptămâni, după cum au anunţat meteorologii ANM care au emis, luni, prognoza meteo.

Două valuri de frig

Până la data de 9 aprilie 2023 se anunţă două valuri de frig, chiar dacă din punctde vedere calendaristic suntem la jumătatea primăverii.

Toate regiunile din ţară se vor confrunta cu două valuri de frig, iar temperaturile minime vor fi negative în unele zone, până la -5 grade, avertizează specialiștii.

Moldova

În Moldova, vremea va continua să se răcească în primele zile de prognoză, astfel încât media maximelor va fi de 6…8 grade, iar minimele vor deveni negative, între -4…-2 grade.

Ulterior, se va încălzi treptat, astfel încât, până pe 1 aprilie se va ajunge la medii ale valorilor maxime de 16 grade și minime de 6 grade.

A doua săptămână din interval va avea și ea ușoare variații termice, cu valori diurne mediate regional între 6 și 12 grade și nocturne între 4 și 6 grade.

Precipitațiile iși vor face apariția destul de des, dar cu probabilitate de extindere mai mare în intervalul 1 și 4 aprilie, a mai anunțat ANM, citat de Antena3 CNN.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img