Sunday, May 28, 2023

Cum arată un parc pentru câini în Spania

Spaniolii au la primărie un consilier pentru bunpstarea animalelor

Recomandare:

Orașul spaniol Teulada are acum un parc pentru câini ideal pentru tine și prietenul tău blănos.

Iubitorii de animale din Teulada vor fi încântați să afle că Primăria este cea care a inaugurat acum noul parc pentru câini Pinar del Pla.

Această nouă zonă de recreere este situată pe un teren aflat în proprietatea municipalității, lângă Școala Gimnazială Teulada, și a avut un buget total de 39 970,33 euro.

Acest proiect și-a îndeplinit obiectivele de adaptare a unei zone adecvate pentru recreerea câinilor, adaptând o parte a terenului și accesele la acesta; a realizat, de asemenea, îmbunătățiri funcționale, de dotare, estetice și peisagistice; precum și instalarea de elemente de agilitate, bănci, coșuri de gunoi etc.

Așa arată în Occident un parc pentru câini

Consilierul pentru bunăstarea animalelor, Sara Richardson, a declarat că este “încântată că acum avem un parc în Teulada unde câinii pot face exerciții în siguranță și socializa fără lesă într-un mediu natural, deoarece este atât de important pentru sănătatea și bunăstarea lor. Este minunat să vedem atât de mulți câini care se bucură deja de noua facilitate”.

Primarul din Teulada Moraira, Raul Llobell, a confirmat: “Acest proiect a fost un serviciu foarte necesar și foarte solicitat de populație, iar acum este o realitate: orașul Teulada are un nou parc pentru câini care, împreună cu cel din orașul Moraira, alcătuiesc două servicii publice esențiale pentru bunăstarea animalelor din municipiul nostru”.

Unde este situat orașul Teulada

Teulada este un mic oraș de coastă din Costa Blanca din Spania, situat la 3 km nord de intersecția 63 a autostrăzii cu taxă A7 E-15, pe drumul de coastă N-332.

Distingându-se de vecinii săi de coastă Calpe și, mai la sud, Benidorm, consiliul municipal a adoptat legi care limitează înălțimea clădirilor și protejează pinii naturali care acoperă versanții văii care duc spre partea de coastă a municipiului, Moraira.

Istoric

Primele semne ale unei așezări datează din perioada paleoliticului superior (15-20.000 î.Hr.), cu vestigii descoperite într-o peșteră de pe promontoriu (Cap d’Or). Teulada a fost fondată în 1386, iar în secolul al XVI-lea a fost fortificată din cauza atacurilor constante ale piraților barbari. Turnul de observație de pe promontoriul peninsular încă se mai păstrează și a fost restaurat.

Economic

Economia a fost dominată de agricultură, influențată de perioada de ocupație a maurilor. Terasele zidite de pe versanții dealurilor din zonă sunt încă prezente și au permis cultivarea livezilor de migdale, viță de vie și citrice.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img