Sunday, May 28, 2023

Cum arată noua stație de metrou Eroilor, dată în foloșință începând de astăzi. Fotoreportaj

Recomandare:

S-a anunțat finalizarea lucrărilor de adaptare a stației Eroilor 1, parte din Proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței”.

Metrorex anunță că începând de astăzi, 15.03.2023, sunt date în folosință pentru călători, pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2.

Aceste lucrări de adaptare a stației Eroilor 1 fac parte din proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței”.

Pasajele deservesc cele 2 peroane ale stației de metrou Eroilor 1, realizând o legătură între Magistrala 1, Magistrala 3 și Magistrala 5.

Cum arată stația de metrou acum

Lucrarea ce se dă în folosință este alcătuită dintr-un pasaj longitudinal de cca. 7,80 m lățime și lungime de aprox. 120 m, ce face legătura cu accesurile existente ale stației Eroilor 1 și două pasaje transversale de cca. 7,80 m lățime, respectiv 5,00 m lățime și 40 m lungime ce comunică cu pasajul longitudinal și realizează transferul călătorilor dinspre și către stația Eroilor 2.

Cele două pasaje transversale au în componența lor 12 escalatoare (câte 6 pentru fiecare pasaj) și 1 lift interior.

Pentru realizarea pasajelor de legătură, peronul stației Eroilor 1 pentru direcția Dristor și Preciziei a fost lărgit de la cca. 5 metri la aproximativ 10 metri. Pentru distribuția fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator și o scară fixă într-un capăt (către Opera Națională) și de o scară fixă și lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgență).

Prin darea în folosință a lucrării, stația Eroilor 1 va asigura accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii pentru utilizarea rețelei de metrou pe Liniile 1, 3 și 5.

Proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței” este finanțat din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014-2020 și de la bugetul de stat.

Valoare total eligibilă aferentă fazei II POIM 2014-2020 este de 1.479.894.883 Lei, din care 1.257.910.650,55 Lei – finanțare nerambursabilă, se arată în comunicatul trimis redacției noastre.

Proiectul acesta este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013 și din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img