Sunday, May 28, 2023

Cum arată Luna de zăpadă pe Cer. O imagine incredibilă

Recomandare:

Privitorii cerului duminică, 5 februarie, vor avea șansa de a vedea luna de zăpadă în toată lumea

Oamenii din întreaga lume vor fi martorii unui spectacol pe cer în această seară, cunoscut sub numele de Luna de zăpadă a lunii februarie, care își va face apariția în Europa la ora locală 19:28.

Luna plină din timpul uneia dintre cele mai reci luni ale anului este cunoscută sub numele de “luna plină de zăpadă” și își trage numele din culturile nativilor americani.

CNN/captura video

Potrivit CNN, acest nume variază în funcție de diferitele triburi din Statele Unite, deoarece “Comanche o numesc “luna de lapoviță”, în timp ce Lakota o cunosc sub numele de cannapopa wi, ceea ce înseamnă atunci când copacii crapă din cauza frigului”.

Alte triburi, cum ar fi Kalapuya, au asociat această lună cu foamea și lipsa de hrană și se referă la acest fenomen ca atchiulartadsh, sau “fără mâncare”.

Nativii o numesc luna zăpezii, deoarece este perioada din an în care se acumulează cantitatea maximă de zăpadă în regiuni, în timp ce unii o numesc chiar “luna foamei”.

Potrivit NASA, “Luna va apărea plină de sâmbătă dimineața devreme până marți dimineața devreme”.

La fel ca toate lunile pline, luna plină de zăpadă va apărea în est și va fi vizibilă pe tot parcursul nopții.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img