Iată că un avion hipersonic ar putea zbura de la Tokyo la Los Angeles în numai o oră.
O companie americană, numită Venus Aerospace, lucrează la dezvoltarea unui avion hipersonic despre care crede că ar putea zbura de la Tokyo la Los Angeles în aproximativ o oră.
Imaginați-vă un avion hipersonic care ar putea transporta doisprezece pasageri și ar putea călători cu o viteză incredibilă. Și aici vorbim despre o viteză echivalent cu a zbura cu peste 11.000 km/h.
Datorită combustibilului și vitezei sale, Venus Aerospace vrea să realizeze acest lucru cu primul zbor hipersonic de traversare a Pământului de la Tokyo la Los Angeles cu "Stargazer", care ar trebui să dureze aproximativ o oră.

Pentru a face o comparație în ceea ce privește călătoriile de pasageri, avionul supersonic franco-britanic Concorde, scos la pensie, dezvoltat și fabricat în comun de Sud Aviation și British Aircraft Corporation (BAC), a călătorit cu echivalentul a aproximativ 2.100 km/h.
Venus Aerospace este o companie americană co-fondată de Andrew Duggleby, care este director de tehnologie.
Soția și partenera sa, Sassie, a precizat: "Cât de mult se schimbă lumea dacă poți ajunge oriunde în acest interval de timp?".
Înainte de a fonda Venus Aerospace în vara anului 2020, amândoi au lucrat pentru Virgin Orbit a lui Richard Branson.

Foto: Sarah “Sassie” Duggleby, co-fondator și CEO al Venus Aerospace, și soțul ei, Andrew Duggleby, co-fondator și Chief Technology Officer al Venus Aerospace, la intrarea în Houston Spaceport
Dar care ar fi problema ?
"Mach 9 este foarte rapid, iar plasma înghite vehiculul atunci când acesta decolează, la fel ca o navă spațială care se întoarce pe Pământ prin atmosfera superioară", a relatat specialistul pentru publicația de știri tehnologice Ars Technica.
Eric Berger, editorul senior pentru spațiu de la această publicație, citat de presa externă, a vizitat sediul companiei din sud-estul orașului Houston și a raportat constatările sale, pentru publicul larg.

Opinia specialistului
Andrew Duggleby i-a spus lui editorului Eric că vrea ca avionul lor să decoleze și să efectueze un impuls de zece minute cu motorul său de rachetă, trimițând astfel avionul la o altitudine de 50 km, ceea ce reprezintă jumătate din distanța până în spațiu.
În plus, el a relatat că intenționează să efectueze patru zboruri pe zi și să folosească o combinație de peroxid de hidrogen la temperatura camerei și Jet-A - combustibilul folosit de avioanele cu reacție - pentru a alimenta motorul.
Iar în ceea ce privește motorul, "o cheie pentru a-l face să funcționeze este detonarea rotativă, deoarece are potențialul de a crește eficiența combustibilului într-o varietate de aplicații, de la navele marinei americane la motoarele de rachetă. În plus, în timpul testelor de laborator, eficiența a crescut cu 10 procente", a explicat expertul Berger.
Alte informații
Până în prezent, compania a obținut o finanțare totală de 41 de milioane de dolari de la investitori privați, inclusiv investiții majore de capital de risc conduse de Prime Movers Lab. Este vorba despre o firmă de capital de risc care investește în companii științifice inovatoare.
Sassie Duggleby a ținută să menționbeze că actualmente este ocupată cu atragerea de noi investiții, pentru a transforma visul Venus Aerospace în realitate.