Tuesday, June 6, 2023

Creșterea costului zahărului generează noi creșteri de prețuri

Recomandare:

Reacție în lanț. Creșterea costului zahărului generează noi creșteri de prețuri.

Costul zahărului a crescut. Acest lucru a avut ca efect secundar creșterea prețurilor la băuturile carbogazoase, la ciocolată și la dulciuri. Iar vestea este că prețurile nu au atins încă nivelul maxim.

Recoltele slabe din Europa și disponibilitatea limitată în Africa de Nord au menținut prețurile la fructe și legume la un nivel ridicat.

Helen Dickenson, directorul executiv al British Retail Consortium (BRC), a declarat că “inflația prețurilor la cumpărături nu a atins încă punctul culminant”.

"Prețurile la alimente vor crește probabil în lunile următoare, în special pe măsură ce intrăm în sezonul de creștere din Marea Britanie, dar se așteaptă ca inflația în general să rămână ridicată".

Inflația alimentelor a crescut de la 14,5% luna trecută la 15% în această lună. Alimentele proaspete se află la cea mai mare rată înregistrată vreodată, cu 17 procente mai mare în martie 2022.

Inflația are un impact puternic

Mike Watkins, șeful departamentului de analiză a comercianților cu amănuntul și a afacerilor la NielsenIQ, a declarat că “inflația continuă să aibă un impact asupra puterii de cumpărare a cumpărătorilor, iar creșterea facturilor la energie din aprilie va adăuga și mai multă presiune”.

"De când prețurile la alimente au crescut, comercianții cu amănuntul au înregistrat mai multe vizite, dar mai puține cheltuieli de coș, deoarece cumpărătorii își gestionează facturile săptămânale la alimente prin cumpărături mici și mai dese și prin căutarea celor mai mici prețuri. Pe măsură ce se apropie Paștele, unii comercianți cu amănuntul de pe străzile mari vor oferi, de asemenea, reduceri și promoții pentru a-i încuraja pe clienți să cheltuiască".

Prețurile din magazine sunt acum cu 8,9% mai mari decât în urmă cu un an, potrivit indicelui BRC-NeilsenIQ.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img