Tuesday, June 6, 2023

Coreea de Nord avertizează că orice acțiune de interceptare a rachetelor de test ar însemna război

Recomandare:

Într-o declarație de marți, 7 martie 2023, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat că orice tentativă de interceptare și doborâre a rachetelor sale de testare va fi considerată “o declarație de război“.

Un raport al presei sud-coreene a afirmat că Statele Unite plănuiesc să doboare rachetele balistice intercontinentale (ICBM) ale Pyongyangului dacă armele vor fi lansate la teste spre Oceanul Pacific.

Statele Unite și aliații săi nu au doborât niciodată rachete balistice nord-coreene – de obicei lansate în unghiuri abrupte pentru a evita țările vecine -, dar chestiunea a atras o nouă atenție după ce Pyongyangul a declarat că Coreea de Nord va lansa mai multe rachete de test deasupra Japoniei.

În ultimele săptămâni, în regiune au avut loc exerciții și manevre militare atât din partea aliaților, cât și a izolatei Coreei de Nord.

Armata americană și cea sud-coreeană se pregătesc să reia cele mai mari exerciții ale lor la sfârșitul acestei luni.

Exercițiile de antrenament pe teren, cunoscute sub numele de Warrior Shield FTX, vor include debarcări amfibii și se vor desfășura în paralel cu exercițiul Freedom Shield, un antrenament simulat pe calculator al postului de comandă care vizează consolidarea capacităților de apărare și de reacție.

Kim Yo Jong a avertizat marți că statul Coreea de Nord este pregătită să întreprindă acțiuni “copleșitoare” împotriva exercițiilor.

Despre Coreea de Nord

Coreea de Nord, oficial denumită Republica Populară Democrată Coreeană este o țară din Asia de Est, situată în partea de nord a peninsulei Coreea. Ea este vecină cu China (1.416 km de frontieră comună) și Rusia la nord (19 km de frontieră), iar în sud cu Coreea de Sud (238 km de frontieră).

Această ultimă frontieră este constituită în zona demilitarizată, care este în realitate foarte puternic militarizată, fiind supravegheată de peste un milion de soldați. Japonia, vecinul maritim al Coreei, nu are frontieră terestră cu ea, dar sunt despărțite de Marea Japoniei.

Partidul Muncii din Coreea este la putere din 1948. Kim Jong-un este conducătorul suprem al țării.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img