Saturday, June 3, 2023

Consilierul guvernamental ION, chiar muncește. La o lună de la lansare, a primit 750.000 mesaje și peste 2,5 milioane de vizite

Recomandare:

Consilierul guvernamental ION bazat pe inteligenţă artificială a primit la o lună de la lansare 750.000 de mesaje şi peste 2,5 milioane de vizite, informează Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării într-un comunicat de presă.

„Cifrele ION în prima lună de la lansare arată că acest proiect a răspuns nevoii românilor de a fi ascultaţi şi reprezentaţi: 750.000 de mesaje şi tag-uri pe social media şi peste 2,5 milioane de vizite pe website. În plus, subiectul a captat atenţia presei internaţionale şi a unor importante personalităţi din domeniul inteligenţei artificiale, care au apreciat folosirea acestei tehnologii, în premieră mondială, pentru întărirea legăturilor dintre cetăţeni şi decidenţi”, se afirmă în comunicat.

Proiectul ION este un model de cercetare şi inovare românească, rezultat din munca pro-bono a unor cercetători şi dezvoltatori din domeniul tehnologiei şi inteligenţei artificiale.

„În această primă lună, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a primit numeroase mesaje, sesizări, sfaturi de îmbunătăţire şi critici constructive legate de proiectul ION”, se menţionează în comunicat.

Consilierul guvernamental Ion muncește, dar nu este plătit

Cele mai importante teme sesizate s-au referit la protecţia datelor, legătura dintre reprezentanţi ai ministerului cu firma iniţiatoare, echipa tehnică a proiectului.

„În cadrul proiectului ION nu sunt solicitate sau colectate date cu caracter personal ale persoanelor care transmit informaţii cu privire la problemele sesizate de cetăţeni, atât prin intermediul website-ului dedicat, cât şi prin intermediul reţelelor de socializare”, se arată în comunicat.

Singurele informaţii preluate sunt cele pe care utilizatorul proiectului ION vrea să le transmită în cuprinsul mesajului postat pe website-ul proiectului ION.

”Nici administratorul proiectului ION şi nici altă persoană implicată nu va prelua datele cu caracter personal ale utilizatorului. Sistemul a fost dezvoltat astfel încât să nu fie preluate date privind locaţia persoanei care transmite mesajul sau adresa de protocol de internet (IP)”, se arată în comunicat.

Ministerul Cercetării subliniază că produsul rezultat a fost pus la dispoziţia Guvernului fără nicio „contraprestaţie”, pentru a fi utilizat ca un instrument în slujba cetăţenilor, tehnologia AI fiind inovaţia menită să diferenţieze acest instrument de cele existente până la acest moment.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img