Tuesday, June 6, 2023

Marcel Ciolacu nu vrea comasarea alegerilor. Nicolae Ciucă face grup de lucru

Recomandare:

Mai mulți lideri liberali doresc comasarea alegerilor de anul viitor. Pentru o decizie finală, liberalii au decis astăzi constituirea unui grup de lucru care să analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele generale. Președintele PNL, Nicolae Ciucă a explicat că sondajele arată, că liberalii își doresc această comasare. În schimb, liderul PSD, Marcel Ciolacu nu crede că acest lucru reprezintă o prioritate pentru românul de rând.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor, iar liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional. 

„Dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a completat premierul.

Președintele PNL a spus că propunerea a fost discutată.

„Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de astăzi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură, pentru o astfel de decizie, ţinând cont că din sondajele pe care le-am efectuat, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea sau mai bine zis, reducerea numărului de alegeri. Dacă ne uităm la anul viitor, vom vedea că există patru runde de alegeri”, a spus Ciucă.

Campania electorală și alegerile propriu-zise vor bloca tot anului viitor

Din experienţa a ceea ce s-a petrecut de-a lungul anilor, spune liderul liberal, cu tot ceea ce înseamnă campania electorală şi alegerile propriu-zise, putem să desluşim cât se poate de simplu că, practic, activitatea concretă guvernamentală, administrativă şi locală şi centrală va fi ocupată cu desfăşurarea acestui număr foarte mare de alegeri.

”Ca atare, dacă va exista posibilitatea legală, subliniez, ca numărul acestor alegeri să fie redus, vom veni cu o propunere, o vom discuta inclusiv în coaliţie şi sperăm să găsim o soluţie. Dacă nu se va găsi o soluţie, vom derula patru runde de alegeri”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL de joi, întrebat cum va putea fi făcută comasarea dat fiind faptul că parlamentarilor nu li se pot scurta mandatele şi, de asemenea, ar trebui o prelungire a acestor mandate ale aleşilor locali”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Chestionat dacă soluţia ar fi comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, Ciucă a replicat: „Nu, există mai multe posibilităţi, scenarii. Fiecare dintre scenarii va fi analizat şi care va fi forma cel mai uşor de implementat, pe aceea o vom alege”.

Conducerea PNL a decis joi constituirea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasării alegerilor locale cu cele generale, la propunerea secretarului general al PNL, Lucian Bode. Liberalii iau în calcul cheltuielile mari cu cele patru runde de alegeri din 2024 şi vor să vină cu soluţia comasării alegerilor locale şi parlamentare în coaliţia de guvernare, au precizat surse liberale pentru News.ro.

Ciolacu: Nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, joi, la Râmnicu Sărat despre o eventuală posibilitate de comasare a alegerilor de anul viitor, spunând că nu crede că acest lucru reprezintă o prioritate pentru românul de rând.

”S-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor, nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor. Am terminat un scenariu, cel de anticipate şi acum intrăm în altul de comasare a alegerilor”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, adăugând ”că mai important ceea ce se întâmplă în spatele meu, autostrada Moldovei, să găsim soluţii pentru reducerea preţurilor la produsele alimentare şi la un moment dat, cum e normal, politic vom lua şi decizii privind comasarea alegerilor, dar cred că în primul rând trebuie să respectăm legea”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img