Saturday, June 3, 2023

Cine și de unde sunt studenții care au obținut medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

Recomandare:

Echipa de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a obținut o medalie de aur, una de argint și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc în perioada 7 – 12 martie 2023 la Struga (Macedonia de Nord). 

Medalia de aur a fost obținută de Gabriel BREHUESCU, student la Facultatea de Matematică a UAIC, medalia de argint a revenit Mihaelei HUDIȘTEANU, studentă la Facultatea de Informatică a UAIC, iar cele trei medalii de bronz au fost câștigate de Constantin-Gabriel GUȚIC, Mirel-Alin CIORNEI (Facultatea de Matematică) și Luca NĂSTASĂ-BARAȘ (Facultatea de Informatică).

Echipa UAIC a fost coordonată de asist. univ. dr. Teodor CHELMUȘ, de la Facultatea de Matematică. 

SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Competition for University Students) este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei (Mathematical Society of South-Eastern Europe) și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. Anul acesta a avut loc cea de-a XVII-a ediție, la care au participat 83 de studenți de la 24 universități din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România și Turkmenistan. 

Date informative

Concursurile de matematică sau olimpiadele de matematică sunt evenimente competitive în cadrul cărora participanții completează un test de matematică. Aceste teste pot necesita răspunsuri cu alegere multiplă sau numerice, sau o soluție scrisă detaliată sau o demonstrație.

Concursul Internațional de Matematică (IMC) pentru Studenți Universitari este un concurs anual de matematică deschis tuturor studenților de matematică din ciclul de licență[1].[1] Studenții participanți trebuie să aibă cel mult douăzeci și trei de ani la data desfășurării IMC. IMC este în primul rând o competiție pentru persoane fizice, deși majoritatea universităților participante selectează și trimit una sau mai multe echipe de studenți. Limba de lucru este engleza.

IMC este un concurs rezidențial și toți studenții participanți trebuie să stea în cazarea pusă la dispoziție de organizatori.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img