Sunday, May 28, 2023

Cine este fetița dintr-un sat moldovenesc, al cărei portret a câștigat inimile unui juriu internațional. Foto

Autor: Lidia Popa

Recomandare:

Fiecare dintre noi începe de undeva, în activitatea care decide cariera pentru întrega viață. Pasiunea este viitorul și ne-o demonstrează aceasta o tânără artistă creatoare din Republica Moldova.

În primul rând să vorbim despre vedeta unei fotografii premiate care este Mădălina, o elevă în clasa a doua, la Gimnaziul din satul Vărăncău, raionul Soroca.

Anul trecut, în luna mai, micuța Mădălina încă se juca la parcul din sat, în scrâncoiob cum i se spune leagănului în regiunea Moldovei, când de ea s-a apropiat o fată mai mare cu o cameră foto în mână.

Nu o cunoștea, pentru că nu era de-a locului respectiv, în schimb s-a bucurat că fata respectivă a ales-o tocmai pe ea să o fotografieze, potrivit presei de peste Prut.

Dar cine este tânăra cu aparatul de filmat?

Se numește Maria Guțu și este o tânără din Republica Moldova, pasionată de fotografia documentară.

Am ajuns în Vărăncău la rugămintea profesoarei la școala care învățam online, Docdocdoc din Santkt-Petersburg, își amintește Maria. Bunelul profei mele era din acest sat, ea e interesată de trecutul familiei sale și m-a întrebat dacă vreau să trec pe acolo să caut niște poze cu rudele ei, am rămas atunci la un verișor de a ei. Am luat niște poze vechi, am admirat natura foarte frumoasă din sat, Nistrul, peisajele minunate. Și prin sat am umblat să cunosc oamenii, Mădălina mi-a atras atenția prin frumusețea sa, pistruii ei și ochii albaștri. Am întâlnit-o pe terenul de joacă din sat și am hotărât că vreau să îi fac poze”, a relatat Maria, citată de presa locală.

Ea s-a gândit că fotografia Mădălinei este una reușită și cu ea merită să participe la concursul Sony World Photography Awards, 2023.

“Este un proiect creat în apropierea zonelor de frontieră, o călătorie prin locuri ce combină teme cum at fi copilăria, hotarul de trecere la adolescență, satele de frontieră, relația om-natură. O treime din populația Republicii Moldova a emigrat, numărul tinerilor care pleacă crește de la an la an. Sunt interesată îndeosebi de tineri, îmi place mult să îi portretizez pe film”, a mai mărturisit artista din Moldova, pentru media citată.

Prin intermediul presei, tânăra vizionară le mulțumește mult celor care acceptă să îi pozeze. Continuare aici.

Concluzie

Și nu numai că a participat dar a și câștigat așa că două tinere din Republica Moldova au devenit celebre în același timp: una fata care a pozat și alta, cea care a fotografiat.

Este nevoie de încredere în sine, curaj și persuasiune. Aceasta este rețeta succesului. Și nu uitați că acesta este doar un exemplu.

Mica țară cu numele Republica Moldova are oameni minunați și acestea sunt doar două exemple. Voi mai știți și altele? Dacă da, vrem să știe o lume întreagă povestea ta, povestea lor.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img