Saturday, June 3, 2023

Cinci bărbați sunt arestați pentru că au furat 18 porumbei de concurs

Recomandare:

Cinci bărbați din Spania au fost arestați sub bănuiala că au furat 18 porumbei din seria celor pregătiți special pentru consursuri naționale și internaționale.

Iată despre ce este vorba mai exact. Bărbații, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani, au fost interceptați de poliția națională din Alicante, când se se întorceau după ce furaseră exemplarele dintr-un club de păsări din Benidorm.

Aceștia ar fi forțat cuștile în care se aflau păsările pentru a le lua și a le transfera în orașul Alicante. Funcționarii atașați la secția de poliție din districtul Nord au interceptat vehiculul cu cei cinci ocupanți.

Reacția care a dat de bănuit

Polițiștii și-au dat seama că ocupanții erau nervoși și evazivi atunci când au fost chestionați cu privire la originea celor șapte porumbei pe care îi aveau cu ei în mașină.

În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii spanioli, s-a constatat că porumbeii erau furați, iar bărbații au fost acuzați imediat de infracțiunea de furt.

Nu este prima dată când aceste păsări de competiție au fost furate, datorită valorii lor ridicate în lumea columbofiliei.

Competiția columbofilă este sportul care constă în eliberarea porumbeilor voiajori special antrenați, care se întorc apoi la casele lor pe o distanță atent măsurată.

Porumbeii

Porumbelul (Columba livia) este pasărea cea mai larg răspândită în Europa. Porumbelul de casă (Columba livia f. domestica) este forma domesticită a acestei specii, formă întâlnită în apropierea așezărilor umane, la sat și în oraș.

Există 15 subspecii. Rasele se împart pe categorii: pentru carne, porumbei voiajori, de ornament și jucători.

Este o pasăre bună zburătoare. Zborul este înlesnit de oasele porumbelului, subțiri și pline cu aer, (numite oase pneumatice) cât și de musculatura foarte dezvoltată pentru o pasăre așa mică.

Trăiesc în perechi. Ei construiesc cuibul cu crenguțe, cuib în care femelele depun ouă. Acestea sunt clocite de amândoi, timp de 18 zile pe rând.

Există diferite rase de porumbei. Porumbeii domestici își au originea în porumbeii sălbatici.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img