Saturday, June 3, 2023

Cel puțin 36 de morți după ce vremea extremă a lovit Brazilia

Recomandare:

Autoritățile din Brazilia au anunțat că cel puțin 36 de persoane au murit din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de un fenomen meteo extrem.

Precipitațiile abundente din Brazilia s-au soldat cu moartea a cel puțin 36 de persoane, după ce unele părți ale țării au fost afectate de inundații și alunecări de teren.

O declarație recentă publicată de autoritățile statului Sao Paulo sugerează că sute de persoane au fost, de asemenea, strămutate, în timp ce experții numesc acest eveniment meteorologic extrem care a lovit părțile sud-estice ale Braziliei.

Acum, se desfășoară activități de căutare și salvare pentru a găsi victimele, a curăța drumurile și a reconecta comunitățile care au fost izolate în urma ploilor abundente, potrivit Reuters.

Pentru regiunea de coastă din Sao Paolo au fost prognozate mai multe precipitații, iar temerile privind un număr mai mare de morți sunt în creștere, în timp ce pompierii și echipele de protecție civilă se confruntă cu provocări.

Guvernul Braziliei a declarat că este hotărât să mobilizeze mai multe dintre ministerele sale pentru a ajuta victimele, pentru a începe lucrările de reconstrucție și pentru a reface infrastructura.

Stare de alertă pentru 180 de zile

Oficialii brazilieni au anunțat că a fost declarată stare de calamitate pentru 180 de zile pentru șase orașe.

Într-o declarație emisă de guvern, citată de presa externă, se arată: “Luni, guvernatorul din Sao Paulo, Tarcisio de Freitas, se va întâlni cu oficiali federali pentru a coordona răspunsul la tragedie”.

De asemenea, agențiile de presă locale au raportat că cel mai mare port din America de Sud, Santos, a fost de asemenea afectat, deoarece vânturile care au depășit 55 km/h, împreună cu valuri de un metru înălțime, au perturbat operațiunile.

Brazilia, oficial Republica Federativă a Braziliei, este o republică federală alcătuită din 27 de unități federale – Districtul Federal și 26 de state. Din punct de vedere administrativ, țara este împărțită în 5.564 de municipalități.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img