Sunday, May 28, 2023

Cel puțin 139 de morți și 800 de răniți , după un cutremur uriaș

Recomandare:

Cel puțin 139 de persoane ar fi murit în Turcia și Siria după ce un cutremur puternic a lovit regiunea Nurdagi din provincia Gaziantep din sudul Turciei.

Luni, 6 februarie 2023, s-a anunțat pe mai multe postări în mediul online că acest cutremur a fost unul uriaș.

Bilanțul victimelor a crescut la cel puțin 139 de morți acum în Turcia și Siria, iar alte aproximativ 800 de persoane au fost rănite. Unele rapoarte plasează numărul total chiar mai mare și, având în vedere circumstanțele, acest lucru este, din păcate, foarte posibil.

Dincolo de graniță, în orașul sirian Sarmada, cutremurul masiv ar fi distrus un rând întreg de clădiri.

Bilanțul victimelor cutremurului a crescut la cel puțin 28 de morți. În total, 20 de persoane ar fi pierit în Turcia și alte opt în orașul sirian Alep. Se știe că sute de persoane au fost rănite, dar este imposibil să se raporteze un total real în acest moment.

Cel puțin 15 persoane ar fi murit în urma cutremurului uriaș care a lovit sudul Turciei în primele ore ale zilei de astăzi, luni, 6 februarie.

O postare pe un Twitter

Au fost confirmate 10 decese în orașul Sanlıurfa, unde au căzut 16 clădiri. Alte cinci persoane au fost declarate moarte în Osmaniye, unde, potrivit guvernatorului, 34 de clădiri s-au prăbușit.

Ministerul de Interne al Turciei a plasat țara la cel mai înalt nivel de alertă posibil, de 4. Potrivit primarului orașului Adana, clădiri cu 17 și 14 etaje s-au prăbușit. Se pare că ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, a solicitat ajutor internațional.

Imagini sfâșietoare cu o clădire de opt etaje care se prăbușește în orașul Diyarbakir au apărut online, retransmise de site-ul BNO News Live.

Un incendiu de proporții a izbucnit în orașul Kahramanmaras, ca urmare a cutremurului, după cum arată o înregistrare video postată online de RawNews1st.

Anunțul s-a dat și în Turcia

Un cutremur puternic, cu o magnitudine preliminară de 7,8 grade pe scara Richter, a lovit în această dimineață, luni, 6 februarie, sudul Turciei. Mai multe clădiri s-au prăbușit și se crede că locuitorii sunt prinși sub dărâmături.

Puterea exactă a cutremurului ar putea fi ajustată după ce seismologii își vor revizui datele și calculele.

Filmări și imagini postate ăn mediul online pot fi văzute cu un singur click aici.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img