Thursday, June 1, 2023

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi în România

Recomandare:

1.064 de hectare a fost scoasă din circuitul agricol pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, potrivit media de specialitate Agrointel. Ministerul Agriculturii a emis deja avizul favorabil în acest sens, iar Direcţia pentru Agricultură Arad a avizat și prima decizie scrisă.

Premieră dublă

Construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, o investiţie de 800 de milioane de euro, va începe în această vară, în zona Pilu – Grăniceri, Tulcea.  Proiectul va fi însoţit de o investiţie suplimentară, de aproape 200 de milioane de euro, fiind vorba despre o unitate de stocare a energiei, și aceasta fiind, de asemena, cea mai mare de pe continent.

Opinie avizată

În acest context, primarul comunei Grăniceri, Petru Claudiu Bătrînuţ, a declarat, pentru Agerpres, că vineri dimineaţă a înregistrat cererea investitorilor de emitere a certificatului de urbanism în vederea construirii unei staţii de stocare cu o capacitate de aproximativ 500 de MW.

Potirivit opiniei edilului local, construirea parcului fotovoltaic, anunţată anul trecut de investitori şi autorităţile din Arad, va începe în perioada iulie-august.

Cu referire directă la parcul fotovoltaic, în suprafaţă de 1.064 de hectare, a fost scos din circuitul agricol. Ministerul Agriculturii a emis deja în acest sens avizul favorabil.

Ce înseamnă un panou solar fotovoltaic

Un panou solar fotovoltaic, spre deosebire de un panou solar termic, transformă energia luminoasă din razele solare direct în energie electrică. Componentele principale ale panoului solar fotovoltaic sunt celulele solare.

Panourile solare fotovoltaice se utilizează separat sau legate în acumulatori pentru alimentarea consumatorilor independenți sau pentru generarea de curent electric ce se livrează în rețeaua publică.

Un panou solar fotovoltaic este caracterizat prin parametrii săi electrici, cum ar fi tensiunea de mers în gol sau curentul de scurtcircuit.

Fabricarea începe întotdeauna de pe partea activă expusă la soare. La început se pregătește și se curăță un geam de mărime corespunzătoare. Pe acesta se așază un strat de folie de etilen vinil acetat, EVA adaptat profilului celulelor solare utilizate. Mai multe informații pot fi găsite pe site-uri de specialitate.


Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img