Saturday, June 3, 2023

Cel mai cunoscut deținut britanic speră să fie liber după audierea pentru eliberarea condiționată

Recomandare:

Și în Marea Britanie există infracțiuni care fac obiectul știrilor de prima pagină sau Breaking News. Și povestea pe care o redăm în continuare este una dintre acestea.

Cu o audiere pentru eliberarea condiționată în această săptămână, cel mai cunoscut deținut britanic Charles Bronson speră că va fi în sfârșit eliberat din închisoare.

După ce și-a petrecut aproape 50 de ani din viață după gratii, în diferite închisori, Charles Bronson, în vârstă de 70 de ani, va fi audiat pentru eliberarea condiționată azi, luni, 6 martie 2023.

Cea mai mare parte a timpului petrecut în închisoare a fost în izolare sau în unități speciale, de când a fost condamnat pentru jaf armat, în 1974.

Cel mai notoriu prizonier din Marea Britanie

Cel supranumit cel mai notoriu prizonier din Marea Britanie speră să fie în sfârșit eliberat și este de așteptat să susțină că nu mai reprezintă un pericol pentru societate. Această opinie nu este însă împărtășită de Dominic Raab, ministrul justiției. Acesta ar fi de părere că Bronson, deținut de categoria A, reprezintă în continuare un risc pentru public dacă va fi eliberat.

Se așteaptă ca audierea publică a Comisiei pentru eliberare condiționată de la Royal Courts of Justice să dureze trei zile. Bronson va apărea din celula sa prin intermediul unei legături video. Ar putea dura până la două săptămâni până când se va lua o decizie. Bronson ar putea rămâne în spatele gratiilor sau ar putea fi mutat într-o închisoare deschisă. De asemenea, ar putea fi recomandat pentru eliberare imediată.

Opinia medicului specialist

Dr. Bob Johnson crede că prizonierul ar trebui eliberat. Psihiatrul consultant care l-a tratat pentru prima dată pe Bronson în urmă cu mai bine de 30 de ani a declarat: “Comisia de eliberare condiționată ar trebui să spună acest om a fost închis timp de 50 de ani, are 50 de ani de probleme, violență și comportament indisciplinat, dar am decis că acum prezintă un risc suficient de scăzut. Cred că, probabil, este, dar tranziția de la 50 de ani de închisoare la viața de afară va fi foarte, foarte dramatică”.

Doctorul Johnson a tratat zeci de deținuți violenți în timpul petrecut la celebrul HMP Parkhurst de pe Insula Wight. Tehnicile sale controversate au evitat prescrierea obișnuită de medicamente de control pacienților săi. În schimb, doctorul își încuraja pacienții să caute motivele din spatele comportamentului lor, ceva ce își avea adesea rădăcinile într-un fel de traumă din copilărie.

Ce spune Bronson

Contractul său a fost în cele din urmă reziliat de către Ministerul de Interne. La vremea respectivă, Bronson i-a scris: “O zi tristă să te văd plecând, dar trebuie să recunosc că îți admir principiile. Este o priveliște rară să vezi un medic care se opune acestui sistem. Dr. a fost un om care a crezut în “controlul drogurilor”, în timp ce dumneavoastră ați crezut în umanitate, apoi în încredere. Este evident că metoda dvs. a funcționat, deoarece ați redus violența”.

Bronson este atât de încrezător că va fi eliberat, încât i-a trimis săptămâna trecută o carte poștală lui Martin Brunt, reporter la Sky News.

Cartea poștală înfățișa o stradă normală din Londra, un loc pe care el speră să se plimbe din nou. “Ar trebui să aibă compasiune pentru mama mea. Este visul ei de o viață să mă vadă liber și fericit”, a scris pe vederea respectivă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img