Saturday, June 3, 2023

Cea mai mare escrocherie de retururi Amazon din istorie

Recomandare:

Trei tineri au fost condamnați marți, 7 februarie 2023, în Spania, la Palma de Mallorca, la câte un an de închisoare fiecare, după ce au planificat și orchestrat cea mai mare escrocherie văzută de retailerul online Amazon în Europa.

Doi frați, James Gilbert K. și William Peter K. și prietenul lor, Juan Eduardo B., au conspirat și au executat un plan de a obține sume uriașe de bani prin returnarea de produse către gigantul comerțului online, Amazon. Împreună, grupul a exploatat politica de returnare imediată a companiei americane și a înșelat cumpărătorii de pe insulă, obținând o sumă estimată la 350.000 de euro.

Șirul de infracțiuni de fraudă a fost realizat între 2017 și 17 iulie 2019, când cei trei băieți au fost prinși de agenții de aplicare a legii și arestați pentru fraudă.

Anchetatorii au descoperit că cei trei băieți anunțau produse de mare valoare ca fiind “noi” pe site-uri de revânzare, cum ar fi Ebay și Wallapop, înainte de a le comanda de pe Amazon la adresele de domiciliu ale cumpărătorilor interesați. Apoi foloseau sistemul de retur al Amazon pentru a obține o rambursare, iar produsul nu ajungea niciodată la domiciliul clienților.

Tinerii au pledat vinovați și au primit inclusiv o amendă pe lângă sentința dată.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img