Tuesday, June 6, 2023

Ce spune Kremlinul după întâlnirea lui Putin cu președintele Chinei, Xi Jinping

Recomandare:

Kremlinul a publicat prima declarație oficială după întâlnirea lui Putin cu președintele Chinei, Xi Jinping.

După o întâlnire de șase ore la Moscova cu președintele Chinei, Xi Jinping, marți, 21 martie, președintele rus Vladimir Putin a publicat o declarație oficială pentru a relata rezultatul discuțiilor dintre cei doi lideri mondiali.

O versiune succintă a declarației de la Kremlin a fost postată pe canalul Telegram al MAE rus:

"Relațiile ruso-chineze se află la cel mai înalt nivel din întreaga noastră istorie, oferind un model de parteneriat cuprinzător autentic și de cooperare strategică".

Câteva fragmente

“Atunci când am discutat despre problemele internaționale și regionale de actualitate, președintele și cu mine am afirmat că punctele de vedere ale Rusiei și Chinei cu privire la acestea sunt identice sau foarte apropiate.

Rusia și China se opun cu fermitate oricărui stat sau bloc care încearcă să aducă atingere intereselor legitime ale oricărei alte țări pentru a obține avantaje militare, politice și economice”.

”Bineînțeles, nu am ignorat evoluțiile din jurul Ucrainei. Credem că multe dintre prevederile planului de pace prezentat de China sunt în concordanță cu abordările rusești și pot fi luate ca bază pentru o soluționare pașnică atunci când Occidentul și Kievul vor fi pregătiți pentru aceasta. Cu toate acestea, până în prezent, nu am văzut o astfel de disponibilitate din partea lor”.

“Se pare că Occidentul a decis cu adevărat să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean – nu mai în cuvinte, ci în fapte. Dar, în acest sens, aș dori să remarc că, dacă toate acestea se vor întâmpla, atunci Rusia va trebui să răspundă în consecință. Ceea ce vreau să spun este că Occidentul colectiv începe deja să folosească arme cu o componentă nucleară”.

Planuri de viitor

Nu au lipsit de la masa discuțiilor și planurile de viitor ale celor state cunoscute în întreaga lume ca fiind dictatoriale.

Lucrăm împreună pentru a crea o ordine mondială multipolară mai dreaptă și mai democratică. Desigur, comerțul și cooperarea economică rămân o prioritate pentru noi, având în vedere că China s-a impus în mod solid ca principal partener comercial extern al țării noastre. Anul trecut, schimburile comerciale au crescut cu 30% pentru a stabili un nou record de 185 de miliarde de dolari”.

“La sfârșitul primelor trei trimestre din 2022, ponderea rublei și a yuanului în tranzacțiile comerciale reciproce a ajuns la 65 la sută și continuă să crească”. Puteți citi declarația completă a Kremlinului aici.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img